Gerookte zalm in bladerdeeg

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n  2 dl visfumet

n  bladerdeeg (dunne sneetjes)

n  100 gr kervel

n  2 dl room

n  12 sneetjes gerookte zalm

n  peper en zout

 

 

Voor de visfumet

n  500 gr graten en stukken vis

n  1 ui

n  1 stengel gele selder

n  1 preistengel

n  2 sjalotten

n  1 blaadje laurier

n  2.5 dl droge witte wijn

n  6 witte peperbolletjes

 

 

Bereiding visfumet

n  Was de graten en de stukken van de vis onder stromend water

n  Snij de groenten in grove stukken

n  Doe alle ingrediënten in een pan

n  Voeg het water en de wijn toe

n  Breng aan de kook

n  Laat het geheel gedurende 30 minuten zachtjes trekken, waarbij je de fumet regelmatig

    afschuimt

n  Giet de fumet door een kaasdoek

n  Deze fumet kan gebruikt worden om vis te pocheren en ook om sausen te maken

 

 

Bladerdeeg

n  Leg afwisselend 1 blaadje bladerdeeg en 1 sneetje gerookte zalm (4 blaadjes bladerdeeg en 3

    sneetjes zalm ofwel 3 blaadjes bladerdeeg en 2 sneetjes gerookte zalm)

n  Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met losgeklopt eiwit

n  Zet in een oven van 200°C gedurende 15 à 20 min (warme luchtoven is beter)

 

 

Saus

n  Kook de visfumet met room

n  Kruid met pepr en zout

n  Voeg de gehakte kervel toe

 

 

Wijntip

n  Droge witte wijn bv Muscadet tire sur Lie of Entre-Deux-Mers sec

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen