Gerookte zalm in bladerdeeg |
Ingrediënten (4 pers)
n
2 dl visfumet
n
bladerdeeg (dunne sneetjes)
n 100 gr kervel
n 2 dl room
n
12 sneetjes gerookte zalm
n
peper en zout
Voor de
visfumet
n
500 gr graten en stukken vis
n
1 ui
n
1 stengel gele selder
n
1 preistengel
n
2 sjalotten
n
1 blaadje laurier
n
2.5 dl droge witte wijn
n
6 witte peperbolletjes
Bereiding
visfumet
n
Was de graten en de stukken van de vis onder stromend water
n
Snij de groenten in grove stukken
n
Doe alle ingrediënten in een pan
n
Voeg het water en de wijn toe
n
Breng aan de kook
n
Laat het geheel gedurende 30 minuten zachtjes trekken, waarbij je de
fumet regelmatig
afschuimt
n
Giet de fumet door een kaasdoek
n
Deze fumet kan gebruikt worden om vis te pocheren en ook om sausen te
maken
Bladerdeeg
n
Leg afwisselend 1 blaadje bladerdeeg en 1 sneetje gerookte zalm (4
blaadjes bladerdeeg en 3
sneetjes zalm ofwel 3 blaadjes bladerdeeg en 2 sneetjes gerookte zalm)
n
Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met losgeklopt eiwit
n
Zet in een oven van 200°C gedurende 15 à 20 min (warme luchtoven is
beter)
Saus
n
Kook de visfumet met room
n
Kruid met pepr en zout
n
Voeg de gehakte kervel toe
Wijntip
n
Droge witte wijn bv Muscadet tire sur Lie of
Entre-Deux-Mers sec