Waterzooi van kip

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 kg rund- en kalfsbeenderen

n  1 kip

n  groententuiltje (peterselie - laurier - tijm)

n  1 ui

n  2 preiwitten

n  100 gr witte selder

n  2 wortelen

n  2 dl room

n  50 gr bloem

n  50 gr boter

n  aardappelen

 

 

Bereiding

n  Trek een bouillon van de beenderen en een groententuiltje gedurende ± 30 minuten

n  Zeef de bouillon

n  Kook de kip in deze bouillon

n  Snij de wortelen, de selder en de prei in lange reepjes van ± 3 cm lang

n  Haal de gare kip uit de bouillon en ontdoe ze van de beenderen

n  Maak een roux van boter, bloem en bouillon

n  Voeg de room toe en laat doorkoken

n  Snij de aardappelen in blokjes en laat heel even koken

n  Doe de kip, de groenten en de aardappelen bij de roux en laat opwarmen

n  Dien de waterzooi op in een bord versierd met peterselie

 

 

Wijntip

n  Lichte rode wijn bv.Beaujolais of Bordeaux Supérieur


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen