Waterzooi van kip |
Ingrediënten
(4 pers)
n
1 kg rund- en kalfsbeenderen
n
1 kip
n
groententuiltje (peterselie - laurier - tijm)
n
1 ui
n
2 preiwitten
n
100 gr witte selder
n
2 wortelen
n
2 dl room
n
50 gr bloem
n
50 gr boter
n
aardappelen
Bereiding
n
Trek een bouillon van de beenderen en een groententuiltje gedurende ± 30
minuten
n
Zeef de bouillon
n
Kook de kip in deze bouillon
n
Snij de wortelen, de selder en de prei in lange reepjes van ± 3 cm lang
n
Haal de gare kip uit de bouillon en ontdoe ze van de beenderen
n
Maak een roux van boter, bloem en bouillon
n
Voeg de room toe en laat doorkoken
n
Snij de aardappelen in blokjes en laat heel even koken
n
Doe de kip, de groenten en de aardappelen bij de roux en laat opwarmen
n
Dien de waterzooi op in een bord versierd met peterselie
Wijntip
n
Lichte rode wijn bv.Beaujolais of Bordeaux Supérieur