Tagliatelle met eekhoorntjesbrood

 

 

Ingrediënten (2 pers)

n       100 gr groene en 100 gr gele tagliatelle

n       125 gr slagroom

n       200 gr eekhoorntjesbrood

n       1/8l groentebouillon

n       50 gr geraspte parmezaanse kaas

n       1 teentje knoflook

n       een paar muntblaadjes

n       2 eetlepels olijfolie

n       versgemalen peper en zout

 

Bereiding

n       Het knoflookteentje uitpersen en samen met de muntblaadjes 5 min in de olijfolie fruiten

n       Daarna verwijderen

n       De paddestoelen in grove stukken snijden en fruiten in de olie

n       De groentebouillon erbij schenken en alles nog 5 min laten sudderen

n       Eventueel nog wat bouillon toevoegen

n       Op smaak brengen met peper en zout

n       De tagliatelle beetgaar koken, laten uitlekken en aan de paddestoelen toevoegen

n       De slagroom en de parmezaanse kaas erdoor scheppen

 

Variatie

n       Als U geen eekhoorntjesbrood kunt krijgen kunt U dit recept ook met oesterzwammen maken

 

Wijntip

n        

 

Culinaire Kookclub Houthalen