Bretons stoofpotje met vis

 

Ingrediënten (6 pers)

n       600 gr gemengde visfilet (kabeljauw, wijting, mul of schol) in grove stukken

n       200 gr ongepelde gekookte Noorse garnalen

n       2 rode paprika’s

n       1 ui, fijngesneden

n       3 teentjes knoflook, fijngesneden

n       2 vleestomaten, ontveld en in stukjes

n       4 draadjes saffraan

n       2 eetlepels olie

n       2 eetlepels boter of margarine

n       ½ visbouillontablet, verkruimeld

n       3 dl droge cider

n       3 eetlepels fijngesneden peterselie

n       boerenbrood (Pain de Campagne)

n       versgemalen peper en zout

 

Bereiding

n       Saffraandraadjes in kom overgieten met ½ dl kokend water en ± 30 min laten weken

n       Paprika’s met dunschiller schillen, steelaanzet en zaadlijsten verwijderen

n       Parpika’s in brede repen snijden

n       In braadpan olie en boter verhitten

n       Ui, knoflook en paprika ± 5 min zachtjes bakken

n       Weekwater van saffraan zeven en met tomaten, cider en visbouillontablet aan uimengsel toevoegen en aan de kook brengen

n       Saus afgedekt ± 20 min zachtjes stoven

n       Vis toevoegen en in 5 à 10 min gaar stoven

n       Garnalen pellen maar staartjes laten zitten

n       Garnalen ± 1 min met stoofpotje mee warmen

n       Stoofpot op smaak brengen met zout en versgemalen peper

n       Boerenbrood erbij serveren

 

Opmerking

n       Franse Cider – Cider is een licht mousserende appelwijn uit Normandië en Bretagne. Het alcoholpercentage is 5 à 6 %. Dat is lager dan dat van wijn.

n       Maar in plaats van Franse cider kunt U voor het gerecht ook droge witte wijn nemen

 

Wijntip

n        

 

Culinaire Kookclub Houthalen