Bretons stoofpotje met vis |
Ingrediënten
(6 pers)
n 600 gr gemengde visfilet (kabeljauw,
wijting, mul of schol) in grove stukken
n 200 gr ongepelde gekookte Noorse
garnalen
n 2 rode paprika’s
n 1 ui, fijngesneden
n 3 teentjes knoflook, fijngesneden
n 2 vleestomaten, ontveld en in
stukjes
n 4 draadjes saffraan
n 2 eetlepels olie
n
2 eetlepels
boter of margarine
n ½ visbouillontablet, verkruimeld
n 3 dl droge cider
n 3 eetlepels fijngesneden peterselie
n boerenbrood (Pain de Campagne)
n versgemalen peper en zout
Bereiding
n Saffraandraadjes in kom overgieten
met ½ dl kokend water en ± 30 min laten weken
n Paprika’s met dunschiller schillen,
steelaanzet en zaadlijsten verwijderen
n Parpika’s in brede repen snijden
n In braadpan olie en boter verhitten
n Ui, knoflook en paprika ± 5 min
zachtjes bakken
n Weekwater van saffraan zeven en met
tomaten, cider en visbouillontablet aan uimengsel toevoegen en aan de kook
brengen
n Saus afgedekt ± 20 min zachtjes
stoven
n Vis toevoegen en in 5 à 10 min gaar
stoven
n Garnalen pellen maar staartjes laten
zitten
n Garnalen ± 1 min met stoofpotje mee
warmen
n Stoofpot op smaak brengen met zout
en versgemalen peper
n Boerenbrood erbij serveren
Opmerking
n Franse Cider – Cider is een licht mousserende
appelwijn uit Normandië en Bretagne. Het alcoholpercentage is 5 à 6 %. Dat is
lager dan dat van wijn.
n Maar in plaats van Franse cider kunt
U voor het gerecht ook droge witte wijn nemen
Wijntip
n