Dessert speciale

 

 

Ingrediėnten (10 ą 12 pers)

n       ½l melk

n       1 soeplepel puddingpoeder

n       1 vanillestok

n       3 eieren + 1 eiwit voor een grote kom

n       150 gr suiker

n       6 bladen gelatine

n       ½l room

n       frambozen, zwarte bessen, aardbeien

n       Cointreau of kirsch

n       Bloemsuiker

 

Bereiding

n       De halve liter melk laten koken met de vanillestok, binden met 1 soeplepel puddingpoeder

n       3 eierdooiers opkloppen met een weinig melk en 150 gr suiker

n       Dit bij de kokende pudding doen maar dan niet meer laten koken

n       Even laten afkoelen

n       6 bladen gelatine laten weken in koud water, uitknijpen en bij de afgekoelde pudding roeren

n       Volledig koud laten worden

n       Dan ½ liter stijfgeklopte room erbij doen

n       Het fruit in de kom doen met de likeur en pudding erover doen

n       Bovenop het stijfgeklopte eiwit en bloemsuiker erover strooien

n       Vlug onder de grill laten kleuren

n       Nogmaals bloemsuiker erover strooien en terug onder de grill

n       Dan zeker ander 1½ uur in de koelkast laten

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen