Reegebraad met spruitjes en kastanjes |
Recept van Albert Verdeyen
Ingrediënten
(4 pers) n 100 gr entrecote per persoon (dun gesneden) n gezouten spek n aardappelen n uien n bieslook n olijfolie Ingrediënten
voor de marinade (Marinade
een 5 tal minuten laten trekken) n 6 eetlepels sojasaus n 3 eetlepels pikante/gekruide saus n 5 eetlepels sesamolie n 6 eetlepels gember n 7,5 cl sake (Japanse rijstwijn) n 2 eetlepels sherry azijn n 2 eetlepels bruine suiker n ketchup Ingrediënten
voor de saus n 1 liter rode wijn n 1 eetlepel griessuiker n 2 eetlepels wildfond n 2 eetlepels gevolgeltefond n 4 laurierblaadjes n peper en zout |
|
Bereiding
entrecote
n
Snij
de entrecote in fjine reepjes
n
Marineer
het vlees en zet dit even op een koele plaats
Bereiding
garnituur
n
Schil
de aardappel en snij in een fijne brunoise
n
Snij
de ui in dunne schijfjes
n
Snij
de gezouten spekreepjes in kleine blokjes
n
Hak de
bieslook fijn
n
Bak
de groenten in wat olijfolie op de teppan yaki
Bereiding
saus
n
Laat
de rode wijn 10 minuten inkoken
n
Voeg
er de suiker, wildfond, gevolgeltefond en laurierblaadjes aan toe
n
Laat
het geheel een 30 tal minuten sudderen op een zacht vuurtje
n
Dik
de saus met blanke roux
Bereiding
n
Bak
de reepjes entrecote in wat olijfolie op de teppan yaki en meng nadien met de groenten
n
Serveer
op een klein bordje