Reegebraad met spruitjes en kastanjes

 

Recept van Albert Verdeyen

 

Ingrediënten (4 pers)

n  100 gr entrecote per persoon (dun gesneden)

n  gezouten spek

n  aardappelen

n  uien

n  bieslook

n  olijfolie

Ingrediënten voor de marinade (Marinade een 5 tal minuten laten trekken)

n  6 eetlepels sojasaus

n  3 eetlepels pikante/gekruide saus

n  5 eetlepels sesamolie

n  6 eetlepels gember

n  7,5 cl sake (Japanse rijstwijn)

n  2 eetlepels sherry azijn

n  2 eetlepels bruine suiker

n  ketchup

Ingrediënten voor de saus

n  1 liter rode wijn

n  1 eetlepel griessuiker

n  2 eetlepels wildfond

n  2 eetlepels gevolgeltefond

n  4 laurierblaadjes

n  peper en zout

 

 

 

Bereiding entrecote

n  Snij de entrecote in fjine reepjes

n  Marineer het vlees en zet dit even op een koele plaats

 

Bereiding garnituur

n  Schil de aardappel en snij in een fijne brunoise

n  Snij de ui in dunne schijfjes

n  Snij de gezouten spekreepjes in kleine blokjes

n  Hak de bieslook fijn

n  Bak de groenten in wat olijfolie op de teppan yaki

 

Bereiding saus

n  Laat de rode wijn 10 minuten inkoken

n  Voeg er de suiker, wildfond, gevolgeltefond en  laurierblaadjes aan toe

n  Laat het geheel een 30 tal minuten sudderen op een zacht vuurtje

n  Dik de saus met blanke roux

 

Bereiding

n  Bak de reepjes entrecote in wat olijfolie op de teppan yaki en meng nadien met de groenten

n  Serveer op een klein bordje

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen