Crème brulée van appelen met chocolade

 

Recept van Piet Huysentruyt

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 grote jonagold

n  25 chocoladepastilles

n  25 rozijnen

n  4 eetlepels bruine rum

n  3 eierdooiers

n  45 gr suiker

n  ¼  liter melk

n  ¼  liter room

n  1 vanillestokje

n  bruine suiker

 

 

 

Bereiding

n  Snij de jonagold in een fijne brunoise en meng met de rozijnen, chocolade en rum

n  Schik dit mengsel in 8 kleine schaaltjes

n  Klop de dooiers op met de suiker

n  Kook de melk met de room en het vanillestokje en giet dit op het eiermengsel

n  Meng goed en laat afkoelen

n  Overgiet de schaaltjes met deze mengeling

n  Bak ze gedurende 30 minuten au bain marie op 120°C

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen