Hapjes

 

 


Schuim van rode bieten en balsamico

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  400 gr room met laag vetgehalte

n  1 pakje voorgekookte rode bieten

n  3 eetlepels balsamicoazijn

n  3 eetlepels poedersuiker

 

http://www.libelle.be/Media/moduleimages/recepts/ESPUMA RODE BIET01-049091.jpg

Bereiding

n  Vermeng de room met de poedersuiker en de balsamico in een maatbeker

n  Voeg er het sap van de bieten aan toe tot een totaal volume van 500 ml

n  Doe het mengsel in een sifon en zet onder druk*

n  Zet koel weg

n  Snij de rode bieten in dobbelsteentjes

n  Verdeel ze over glaasjes en spuit er het bietenschuim bij

 

Tip *

n  Volg het recept en giet het gezeefde of gepureerde mengsel in de sifon (een soort spuitbus onder druk). Breng een gasvulling (N20) aan en zet zo de fles onder druk. De patronen zijn te koop in kookwinkels. 1 patroon is voldoende voor 500 ml.

 

 


Mosselspiesjes met kerriedressing

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  8 gekookte mosselen

n  2 sneetjes gedroogde ham

n  handjevol rucola

n  1 eetlepel parmezaanschilfers

n  5 cl room

n  5 cl kookvocht van de mosselen

n  1 theelepel kerriepoeder

 

http://www.libelle.be/Media/moduleimages/recepts/mosselspiesjes.jpg

Bereiding

n  Snij de ham in reepjes

n  Leg op elk reepje een blaadje rucola, een beetje parmezaanschilfers en een mossel

n  Rol stevig op

n  Breng de room aan de kook met het kookvocht van de mosselen

n  Laat een paar minuten stevig doorkoken

n  Roer er het kerriepoeder door

n  Prik de mosselen op een pipetje en zuig het vol met kerriedressing

Tip

n  Kleine pipetjes (zoals op de foto) vindt u bij de apotheker

 

 


Compote van tomaat

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  200 gr zongedroogde tomaten op olie

n  120 gr parmezaanschilfers

n  ½ bosje koriander

n  gladde peterselie

n  10 gedroogde korianderbolletjes

n  9 lente-uitjes

 

http://www.libelle.be/Media/moduleimages/recepts/3tapenades05mos.jpg

Bereiding

n  Mix de zongedroogde tomaten in een blender met de koriander, de peterselie en de korianderbolletjes

n  Voeg er de parmezaanschilfers aan toe en geef er de lente-uitjes bij

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen