Hapjes |
Schuim van rode bieten en balsamico |
Bereidingstijd:
50 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 400 gr room met laag vetgehalte n 1 pakje voorgekookte rode bieten n 3 eetlepels balsamicoazijn n 3 eetlepels poedersuiker |
|
Bereiding
n
Vermeng de room met de poedersuiker en de balsamico in
een maatbeker
n
Voeg er het sap van de bieten aan toe tot een totaal volume
van 500 ml
n
Doe het mengsel in een sifon en zet onder druk*
n
Zet koel weg
n
Snij de rode bieten in dobbelsteentjes
n
Verdeel ze over glaasjes en spuit er het bietenschuim bij
Tip *
n
Volg het recept en giet het gezeefde of gepureerde mengsel in de sifon (een
soort spuitbus onder druk). Breng een gasvulling (N20) aan en zet zo de fles
onder druk. De patronen zijn te koop in kookwinkels. 1 patroon is voldoende
voor 500 ml.
Mosselspiesjes met kerriedressing |
Bereidingstijd:
10 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 8 gekookte mosselen n 2 sneetjes gedroogde ham n handjevol rucola n 1 eetlepel parmezaanschilfers n 5 cl room n 5 cl kookvocht van de mosselen n 1 theelepel kerriepoeder |
|
Bereiding
n
Snij de ham in reepjes
n
Leg op elk reepje een blaadje rucola, een beetje
parmezaanschilfers en een mossel
n
Rol stevig op
n
Breng de room aan de kook met het kookvocht van de
mosselen
n
Laat een paar minuten stevig doorkoken
n
Roer er het kerriepoeder door
n
Prik de mosselen op een pipetje en zuig het vol met
kerriedressing
Tip
n
Kleine pipetjes (zoals op de foto) vindt u bij de
apotheker
Compote van tomaat |
Bereidingstijd:
10 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 200 gr zongedroogde tomaten op olie n 120 gr parmezaanschilfers n ½ bosje koriander n gladde peterselie n 10 gedroogde korianderbolletjes n 9 lente-uitjes |
|
Bereiding
n
Mix de zongedroogde tomaten in een blender met de
koriander, de peterselie en de korianderbolletjes
n
Voeg er de parmezaanschilfers aan toe en geef er de
lente-uitjes bij