Lamsfilet met kruidenmimosa en lentekorfjes |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 à 6 lamsfilets (Colruyt, diepvries) n 1 eetlepel boter n peper en zout Ingrediënten
voor de kruidenmimosa n 2 hardgekookte eieren n 100 gr boter n 1 bakje tuinkers n 1 koffielepel
citroensap n 1 knoflookteentje n 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie n 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook n 1 koffielepel fijngesnipperde dragon n Topaz kruiden n 1 koffielepel tijm n 1 mespunt cayennepeper n ½ koffielepel paprikapoeder Ingrediënten
voor de lentekorfjes n 200 gr boterbonen (diepvries, Ringis) n 2 tomaten n 1 sjalot n 50 gr mosterdkaas n 1 koffielepel mosterd op oude wijze n 1 eetlepel boter |
|
Bereiding
n
Laat de diepgevroren lamsfilets oppervlakkig ontdooien
n
Plet de hardgekookte eieren zeer fijn
n
Snij de tuinkers heel fijn
n
Halveer de tomaten, hol ze uit en snij het tomatenvlees in stukjes
n
Snij de diepgevroren boterboontjes en de mosterdkaaas in stukjes
n
Snipper de sjalot fijn
n
Smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en stoof de sjalot glazig
n
Voeg de stukjes tomaat toe en laat nog 2 minuten stoven
n
Voeg de boterboontjes toe en laat al roerend 7 minuten stoven
n
Haal de pan van het vuur, men ger de mosterd en de stukjes mosterdkaas door
n
Kruid met peper en zout
n
Vul de halve tomaten met dit mengsel en schuif gedurende 10 minuten in een
op 200°C voorverwarmde oven
n
Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan
n
Dep de lamsfilets droog met wat keukenpapier en bak ze goudbruin gedurende
± 4 minuten aan elke kant
n
Zet het vuur lager en laat nog ± 4 minuten bakken aan elke kant
Bereiding
kruidenmimosa
n
Smelt 100 gr boter en doe er de geplette eieren in
n
Voeg het teentje knoflook toe, samen met alle kruiden
n
Voeg ook het citroensap toe en laat nog even opwarmen
Afwerking
n
Schik op elk bord een gevulde tomaat, 1 à 2 lamsfilets en daar bovenop wat
kruidenmimosa
n
Dien op met rösti of primeuraardappelen
Kooktip
n
De boterboontjes kan U ook vervangen door asperges
n
De gevulde tomaten en de kruidenmimosa kan U enkele uren vooraf bereiden
Wijntip
n
Château Coufran Cru Bourgeois. A.C. Haut-Médoc – Volle, vlezige wijn met
dieprode kleur. Soepele, fluweelzachte smaak met lange afdronk
n
Château Lafleur de Haut-Serre, A.C. Cahors – Door hun diepe donkere kleur
worden de wijnen uit Cahors (Zuidwest-Frankrijk) ‘vins noirs’ genoemd.Château
Lafleur de Haute-Serre is een krachtige, kruidige en vlezige cahors met een
weelderig boeket