Lamsfilet met kruidenmimosa en lentekorfjes

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 à 6 lamsfilets (Colruyt, diepvries)

n  1 eetlepel boter

n  peper en zout

Ingrediënten voor de kruidenmimosa

n  2 hardgekookte eieren

n  100 gr boter

n  1 bakje tuinkers

n   1 koffielepel citroensap

n  1 knoflookteentje

n  1 eetlepel fijngesnipperde peterselie

n  2 eetlepels fijngesnipperde bieslook

n  1 koffielepel fijngesnipperde dragon

n  Topaz kruiden

n  1 koffielepel tijm

n  1 mespunt cayennepeper

n  ½ koffielepel paprikapoeder

Ingrediënten voor de lentekorfjes

n  200 gr boterbonen (diepvries, Ringis)

n  2 tomaten

n  1 sjalot

n  50 gr mosterdkaas

n  1 koffielepel mosterd op oude wijze

n  1 eetlepel boter

 

lamsfilet.jpg

Bereiding

n  Laat de diepgevroren lamsfilets oppervlakkig ontdooien

n  Plet de hardgekookte eieren zeer fijn

n  Snij de tuinkers heel fijn

n  Halveer de tomaten, hol ze uit en snij het tomatenvlees in stukjes

n  Snij de diepgevroren boterboontjes en de mosterdkaaas in stukjes

n  Snipper de sjalot fijn

n  Smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en stoof de sjalot glazig

n  Voeg de stukjes tomaat toe en laat nog 2 minuten stoven

n  Voeg de boterboontjes toe en laat al roerend 7 minuten stoven

n  Haal de pan van het vuur, men ger de mosterd en de stukjes mosterdkaas door

n  Kruid met peper en zout

n  Vul de halve tomaten met dit mengsel en schuif gedurende 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven

n  Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan

n  Dep de lamsfilets droog met wat keukenpapier en bak ze goudbruin gedurende ± 4 minuten aan elke kant

n  Zet het vuur lager en laat nog ± 4 minuten bakken aan elke kant

Bereiding kruidenmimosa

n  Smelt 100 gr boter en doe er de geplette eieren in

n  Voeg het teentje knoflook toe, samen met alle kruiden

n  Voeg ook het citroensap toe en laat nog even opwarmen

Afwerking

n  Schik op elk bord een gevulde tomaat, 1 à 2 lamsfilets en daar bovenop wat kruidenmimosa

n  Dien op met rösti of primeuraardappelen

 

 

Kooktip

n  De boterboontjes kan U ook vervangen door asperges

n  De gevulde tomaten en de kruidenmimosa kan U enkele uren vooraf bereiden

 

Wijntip

n  Château Coufran Cru Bourgeois. A.C. Haut-Médoc – Volle, vlezige wijn met dieprode kleur. Soepele, fluweelzachte smaak met lange afdronk

n  Château Lafleur de Haut-Serre, A.C. Cahors – Door hun diepe donkere kleur worden de wijnen uit Cahors (Zuidwest-Frankrijk) ‘vins noirs’ genoemd.Château Lafleur de Haute-Serre is een krachtige, kruidige en vlezige cahors met een weelderig boeket

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen