Trifle met bosvruchten

 

Eenvoudige versie van een trifle uit Groot-Brittannië

 

Ingrediënten (4 pers)

n  200 gr bosvruchten (diepvries, Ringis)

n  2 eetlepels vloeibare honing

n  het sap van ½ sinaasappel

n  12 maderakoekjes

n  ½ liter crème anglaise (versafdeling)

n  1 dl room

n  1 à 2 eetlepels geraspte chocolade (melk of puur)

 

triffle.jpg

Bereiding

n  Dooi de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetlepels vloeibare honing

n  Schep voorzichtig door elkaar

n  Laat zo op kamertemperatuur ontdooien

n  Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen

n  Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes

n  Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over

n  Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de Engelse room onder

n  Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg

n  Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen