Mousseline met carpaccio van asperges |
Voorbereiding: 30 minuten en bereiding: 10 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 4 dunne plakjes rauwe ham (bv. Bayonne) n 1 bundel Mechelse asperges n 200 ml room n 3 snufjes cayennepeper n 2 snufjes geraspte nootmuskaat n 2 eetlepels olijfolie n 5 groene asperges n enkele takjes kervel, voor de afwerking n 1 eetlepelbalsamicoazijn n peper en zout
|
|
Bereiding
n Schik de plakjes ham op een bakplaat bekleed met vetvrij papier en laat 1 uur drogen in een warme oven (gasstand 3-4, 100°C)
n Laat afkoelen en hak vervolgens in grove stukken
n Schil de witte asperges en snijd ze in schijfjes
n Stoom ze gaar
n Mix ze tot een fijne puree samen met de room, de kruiden, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout
n Maak de groene asperges schoon, verwijder de oogjes en snijd ze vervolgens, met een dunschiller, overlangs in superdunne reepjes
n Besprenkel de olijfolie op het bord en schik er de aspergereepjes op in waaiervorm
n Schik vervolgens de aspergemousse in het midden en versier met de ham en de kervel
n Besprenkel met wat balsamicoazijn
n Breng op smaak met peper en serveer goed koud