Chocoladefruit

 

Ingrediënten (4 pers)

n  500 g aardbeien

n  een trosje witte druiven

n  180 gr pure chocolade, in schilfers

Ingrediënten facultatief

n  bloemsuiker

n  gemalen kokos

n  muntblaadjes

 

 

Bereiding

n  De aardbeien en/of de witte druifjes spoelen onder koud water en goed afdrogen

n  De chocoladeschilfers in een kom gedurende 3 minuten in de microgolfoven plaatsen

n  Uit de oven halen en goed omroeren

n  De aardbeien bij de steeltjes houden en voorzichtig voor 1/3 onderdompelen in de gesmolten chocolade

n  Hetzelfde doen met de druiven

n  Zorg ervoor dat een deel van de rode kleur van de aardbeien of groene kleur van de druiven zichtbaar blijft

n  Veeg het teveel aan chocolade voorzichtig af aan de rand van de kom

n  Het fruit gedurende 15 minuten in de ijskast laten koelen, vervolgens uit de ijskast halen en bewaren op een koele plaats alvorens te serveren

n  Indien gewenst, kan men het fruit met de warme chocolade ook nog door de bloemsuiker, fijne kokos en versnipperde muntblaadjes rollen.

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen