Aspergecocktail |
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 500 gr witte asperges n 200 gr gerookte forelfilets n 2 eetlepels zachte olijfolie n 1 limoen n versgemalen peper n 4 eetlepels zachte olijfolie n sap van ½ citroen (of minder naar eigen smaak) n veel peterselie n handvol verse kervel n 1 hardgekookt ei n peper en zout n ½ citroen om te garneren
|
|
Bereiding
n Schil de asperges zorgvuldig van de punt naar het einde toe
n Snijd de stukjes van zo’n 3 cm achteraan af (te veel vezels)
n Snijd de aspergepunten af en hou ze apart
n Snijd het overige van de asperges in kleine blokjes
n Kook ze 3 minuten in licht gezouten water
n Giet ze af
n Koel ze zeer kort in koud water en laat uitlekken
n Kook de punten apart gaar in licht gezouten water
n Snijd de forelfilets eveneens in kleine blokjes
n Meng er 2 eetlepels olijfolie onder
n Breng op smaak met de geraspte schil van de limoen, het limoensap en peper
n Mix 4 eetllepels olijfolie met het citroensap, de peterselie, de kervel en het hardgekookt ei
n Kruid de vinaigrette met peper en een beetje zout
n Schik in 4 cocktailglazen de forelblokjes
n Dek ze toe met de aspergeblokjes en eindig met een laagje kruidenvinaigrette
n Garneer met een dun plakje citroen en enkele aspergepuntjes
Wijntip
n Tahbilk Marsanne 2007