Aspergecocktail

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  500 gr witte asperges

n  200 gr gerookte forelfilets

n  2 eetlepels zachte olijfolie

n  1 limoen

n  versgemalen peper

n  4 eetlepels zachte olijfolie

n  sap van ½ citroen (of minder naar eigen smaak)

n  veel peterselie

n  handvol verse kervel

n  1 hardgekookt ei

n  peper en zout

n  ½ citroen om te garneren

 


Bereiding

n  Schil de asperges zorgvuldig van de punt naar het einde toe

n  Snijd de stukjes van zo’n 3 cm achteraan af (te veel vezels)

n  Snijd de aspergepunten af en hou ze apart

n  Snijd het overige van de asperges in kleine blokjes

n  Kook ze 3 minuten in licht gezouten water

n  Giet ze af

n  Koel ze zeer kort in koud water en laat uitlekken

n  Kook de punten apart gaar in licht gezouten water

n  Snijd de forelfilets eveneens in kleine blokjes

n  Meng er 2 eetlepels olijfolie onder

n  Breng op smaak met de geraspte schil van de limoen, het limoensap en peper

n  Mix 4 eetllepels olijfolie met het citroensap, de peterselie, de kervel en het hardgekookt ei

n  Kruid de vinaigrette met peper en een beetje zout

n  Schik in 4 cocktailglazen de forelblokjes

n  Dek ze toe met de aspergeblokjes en eindig met een laagje kruidenvinaigrette

n  Garneer met een dun plakje citroen en enkele aspergepuntjes

 

Wijntip

n  Tahbilk Marsanne 2007

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen