Wortelsoep met sinaasappel en saffraan |
Ingrediënten (4 pers) n 4 wortelen n 1 kleine aardappel n 1 kleine ui n 1 halve prei n 1 liter groentebouillon n sap van een halve sinaasappel n 1 vetstof n 4 sneetjes brescola (gedroogd rundvlees) n wat saffraan n ½ dl room sojaroom alternatief n wat kervel plukjes n peper en zout
|
|
Bereiding
n Snij de groenten grof en stoof ze aan in vetstof
n Bevochtig na een tiental minuten met de groentebouillon en het sinaasappelsap
n Laat 35 minuten koken en mix het geheel glad, breng op smaak
n Snij de brescola in julienne en voeg samen met de saffraan en de room toe aan de soep
n Serveer en garneer met wat plukjes kervel
Gepeperde soep met asperges en pancetta |
Ingrediënten (4 pers) n 6 eetlepels extra vierge olijfolie n 150 gr zachte ui (witte of gele) n 6 tot 8 mooie groene asperges n 50 gr rijst n 7 dl gevogeltebouillon n 1 dl water n 150 gr pancetta (Italiaans spek, in sneetjes van 1 à 2 mm dik) n zout en versgemalen zwarte peper
|
|
Bereiding
n Laat de ui in 3 eetlepels olie glazig worden zonder te kleuren
n Breng op smaak met zout
n Voeg er de rijst, de bouillon en het water aan toe
n Laat de rijst op een zacht vuurtje in 15 minuten gaar worden
n Verwijder intussen de harde onderkant van de asperges
n Kijk of de stengels onderaan niet geschild moet worden met de dunschiller
n Snij de asperges in schuine schijfjes van 1 cm dik
n De kopjes mogen 2 à 3 cm lang blijven
n Bak in de rest van de olie de in stukjes gesneden pancetta en de asperges
n Breng op smaak met peper en zout
n Roer goed, zodat de asperges lichtjes kleuren maar toch al dente blijven
n Voeg de asperges en de pancetta bij de rijst en breng het geheel nog even aan de kook
n Verifieer de smaak en bestrooi rijkelijk met peper van de molen