Aardbeien met amandelaroma en citroenschuim

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  6 Italiaanse harde amandelkoekjes

n  20 gr boter

n  2 eetlepels bloemsuiker

n  400 gr aardbieien

n  2 eiwitten

n  25 gr suiker

n  1 zakje vanillesuiker

n  geraspte schil van 1 goed gewassen of onbehandelde citroen

 


Bereiding

n  Plet de amandelkoekjes in een mortier of met een deegrol

n  Meng ze met de boter en 1 eetlepel bloemsuiker

n  Verdeel over 4 ovenvaste schaaltjes

n  Snijd de aardbeien middendoor en schik ze in de schaaltjes

n  Klop in een vetvrije kom het eiwit op tot luchtige sneeuw

n  Voeg er dan beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker bij

n  Blijf kloppen en doe er de geraspte citroenschil bij

n  Verdeel het eiwitschuim in kleine piekjes over de aardbeien

n  Strooi er met een zeefje de overige bloemsuiker over

n  Plaats de schaaltjes onder de grill tot het eiwit lichtbruin kleurt

 

Wijntip

n  Een lekkere dessertwijn Château de la Roulerie Coteaux du Layon 2007 bij Delhaize

 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen