Gevulde kipfilet met frisse couscous en slaatje met
frambozenvinaigrette in een grasgroen waterkerssausje |
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten Gevulde kip (4
pers) n
4 kipfilets n
100 gr zongedroogde tomaten n
2 bolletjes mozzarella n
4 sneetjes serranoham n
enkele takjes verse basilicum n
30 gr Solo vloeibaar n
olijfolie n
1 teentje look Ingrediënten Waterkerssausje n
500 ml kippelbouillon n
4 bosjes waterkers n
500 ml room n
peper en zout Ingrediënten Slaatje met
frambozenvinaigrette n
1 pakje rucola (of gemengde sla) n
100 gr pijnboompitten n
4 eetlepels olijfolie met aroma (bijv.
balsamico) n
2 eetlepels frambozenazijn n
1 eetlepel vloeibare acaciahoning Ingrediënten Frisse couscous n
200 gr couscous n
peper en zout n
busseltje platte peterselie n
enkele blaadjes verse munt n
busseltje bieslook Ingrediënten Kaaskoekjes n
100 gr parmezaanse kaas n
100 gr emmentalerkaas |
|
Bereiding Gevulde kip
n Spoel de kipfilets en
dep ze goed droog met keukenpapier
n Snij de kipfilets voor
driekwart open zodat je een enveloppe krijgt
n Pers een teentje
knoflook in wat olijfolie
n Doop er een borsteltje
in en bestrijk de binnenkant van de kipfilet er lichtjes mee in
n Snij de zongedroogde
tomaten en mozzarella in stukjes en snipper wat basilicumblaadjes
n Schep dit mengsel in
een sneetje serranoham en rol op tot een pannenkoek
n Leg dit rolletje in de
kipfilet en bind dicht met keukentouw
n Kruid met peper en
zout
n Laat margarine heet
worden en bak kort aan in de pan zodat de filets een mooi kleurtje krijgen
n Laat de kip verder
garen in de oven
Bereiding Waterkerssausje
n
Kook de room en de kippenbouillon samen in tot
sausdikte
n
Snij de waterkers grof en mix met een scheutje
water in de blender tot een zeer gladde saus
n
Voeg pas op het laatst toe aan de ingedikte
saus
n Zo krijg je een
diepgroene kleur van saus
Bereiding Frisse couscous
n Giet water over de
couscous en laat zwellen
n Kruid met peper en
zout
n Mix de gesnipperde
bieslook, de fijngesneden muntblaadjes en platte peterselie extra fijn en meng
onder de couscous
n Zo krijg je een
couscous met een lichtgroene lentekleur
Bereiding Kaaskoekjes
n Meng wat geraspte
parmezaanse kaas en emmentaler
n Leg telkens een
eetlepel van het kaasmengsel op een bakplaatje met bakpapier en strijk open tot
een plat cirkeltje
n Je kan natuurlijk ook
gebruik maken van een serveerring
n Bak af in de oven op
200°C tot ze goudbruin zijn
n Haal ze uit de oven en
leg ze meteen over een rond voorwerp (bijvoorbeeld een glas) zodat ze licht
gebogen worden.
Bereiding Slaatje met
frambozenvinaigrette
n Was de rucola in koud
water
n Droog ‘m in een
slazwierder
n Maak een vinaigrette
met twee eetlepels frambozenazijn en vier eetlepels olijfolie
n Kruid met peper en
zout
n Bak in een koekenpan
wat dennenboompitten goudbruin
Presentatie
n Leg een handvol
gemengde sla op het bord, druppel er wat van de frambozenvinaigrette op en
strooi er wat pijnboompitten over
n Versnij de kip in
mooie schuine stukken en leg centraal op het bord
n Doe de couscous in een
ring en leg er een kaaskoekje op
n Lepel het
waterkerssausje rond de kip
n Werk af met een takje
basilicum