Gevulde kipfilet met frisse couscous en slaatje met frambozenvinaigrette in een grasgroen waterkerssausje

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten Gevulde kip (4 pers)

n  4 kipfilets

n  100 gr zongedroogde tomaten

n  2 bolletjes mozzarella

n  4 sneetjes serranoham

n  enkele takjes verse basilicum

n  30 gr Solo vloeibaar

n  olijfolie

n  1 teentje look

Ingrediënten Waterkerssausje

n  500 ml kippelbouillon

n  4 bosjes waterkers

n  500 ml room

n  peper en zout

Ingrediënten Slaatje met frambozenvinaigrette

n  1 pakje rucola (of gemengde sla)

n  100 gr pijnboompitten

n  4 eetlepels olijfolie met aroma (bijv. balsamico)

n  2 eetlepels frambozenazijn

n  1 eetlepel vloeibare acaciahoning

Ingrediënten Frisse couscous

n  200 gr couscous

n  peper en zout

n  busseltje platte peterselie

n  enkele blaadjes verse munt

n  busseltje bieslook

Ingrediënten Kaaskoekjes

n  100 gr parmezaanse kaas

n  100 gr emmentalerkaas

 


Bereiding Gevulde kip

n  Spoel de kipfilets en dep ze goed droog met keukenpapier

n  Snij de kipfilets voor driekwart open zodat je een enveloppe krijgt

n  Pers een teentje knoflook in wat olijfolie

n  Doop er een borsteltje in en bestrijk de binnenkant van de kipfilet er lichtjes mee in

n  Snij de zongedroogde tomaten en mozzarella in stukjes en snipper wat basilicumblaadjes

n  Schep dit mengsel in een sneetje serranoham en rol op tot een pannenkoek

n  Leg dit rolletje in de kipfilet en bind dicht met keukentouw

n  Kruid met peper en zout

n  Laat margarine heet worden en bak kort aan in de pan zodat de filets een mooi kleurtje krijgen

n  Laat de kip verder garen in de oven

Bereiding Waterkerssausje

n  Kook de room en de kippenbouillon samen in tot sausdikte

n  Snij de waterkers grof en mix met een scheutje water in de blender tot een zeer gladde saus

n  Voeg pas op het laatst toe aan de ingedikte saus

n  Zo krijg je een diepgroene kleur van saus

Bereiding Frisse couscous

n  Giet water over de couscous en laat zwellen

n  Kruid met peper en zout

n  Mix de gesnipperde bieslook, de fijngesneden muntblaadjes en platte peterselie extra fijn en meng onder de couscous

n  Zo krijg je een couscous met een lichtgroene lentekleur

Bereiding Kaaskoekjes

n  Meng wat geraspte parmezaanse kaas en emmentaler

n  Leg telkens een eetlepel van het kaasmengsel op een bakplaatje met bakpapier en strijk open tot een plat cirkeltje

n  Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een serveerring

n  Bak af in de oven op 200°C tot ze goudbruin zijn

n  Haal ze uit de oven en leg ze meteen over een rond voorwerp (bijvoorbeeld een glas) zodat ze licht gebogen worden.

Bereiding Slaatje met frambozenvinaigrette

n  Was de rucola in koud water

n  Droog ‘m in een slazwierder

n  Maak een vinaigrette met twee eetlepels frambozenazijn en vier eetlepels olijfolie

n  Kruid met peper en zout

n  Bak in een koekenpan wat dennenboompitten goudbruin

Presentatie

n  Leg een handvol gemengde sla op het bord, druppel er wat van de frambozenvinaigrette op en strooi er wat pijnboompitten over

n  Versnij de kip in mooie schuine stukken en leg centraal op het bord

n  Doe de couscous in een ring en leg er een kaaskoekje op

n  Lepel het waterkerssausje rond de kip

n  Werk af met een takje basilicum

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen