Yoghurt-crème brûlée met framboos en perzik

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 rijpe perziken in stukjes

n  100 gr frambozen

n  2 eetlepels frambozen-eau-de-vie of kirsch

n  2 theelepels poedersuiker

n  2 bakjes Griekse yoghurt (à 150 gr)

n  6 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker

n  eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

 


Bereiding

n  Grill voorverwarmen op hoogste stand

n  Perziken over ovenschaaltjes verdelen

n  In diep bord frambozen met vork fijnmaken

n  Eau-de-vie en poedersuiker erdoor roeren

n  Frambozenpuree over perziken scheppen

n  Yoghurt over frambozenpuree scheppen en gladstrijken

n  Bruine suiker over yoghurt verdelen, zodat yoghurt volledig bedekt is met suikerlaagje

n  Schaaltjes zo dicht mogelijk onder grill schuiven en suiker in 2 à 3 minuten laten karameliseren

n  Direct serveren

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen