Bladerdeeg
opgevuld met appel, zeebaars en gerookte zalm. Roomsausje met raketsla en
blonde Leffe |
Ingrediėnten (4 pers) n 600 gr zeebaarsfilet n 4 sneetjes gerookte zalm n 1 blad bladerdeeg n 4 appels in dunne plakken gesneden n 2 eetlepels mierikswortelpuree n 1 eierdooier n 1 flesje blonde Leffe n ½ liter room n 1 ui n 1 stengel selder n 1 handvol raketsla, gehakt n 1 dl visbouillon n 1 teentje look n 1 takje tijm n 1 laurierblaadje n olijfolie |
|
Bereiding
n
Besmeer de gerookte zalm met de mierikswortelpuree
n
Leg een laag zeebaarsfilet, een laag appels en een laag zeebaarsfilet
erbovenop
n
Rol alles op
n
Leg je bladerdeeg open en beleg de helft van het bladerdeeg met deze rol
n
Plooi de andere helft van het bladerdeeg over de rol
n
Mooi sluiten en bestrijken met eierdooier
n
Plaats de rol in een op 180°C voorverwarmde oven
n
Laat hem ongeveer 30 minuten kleuren
n
Ondertussen maak je de saus
n
Snij de groenten fijn en stoof ze aan in de olijfolie
n
Voeg de look, de tijm en het laurierblaadje toe als de groenten glazig
worden
n
Doe er de blonde Leffe bij en laat tot de helft inkoken
n
Voeg de visbouillon toe, samen met de room
n
Laat inkoken tot sausdikte, steek door een fijne zeef en kruid af