Bladerdeeg opgevuld met appel, zeebaars en gerookte zalm. Roomsausje met raketsla en blonde Leffe

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  600 gr zeebaarsfilet

n  4 sneetjes gerookte zalm

n  1 blad bladerdeeg

n  4 appels in dunne plakken gesneden

n  2 eetlepels mierikswortelpuree

n  1 eierdooier

n  1 flesje blonde Leffe

n  ½ liter room

n  1 ui

n  1 stengel selder

n  1 handvol raketsla, gehakt

n  1 dl visbouillon

n  1 teentje look

n  1 takje tijm

n  1 laurierblaadje

n  olijfolie

 

 

Bereiding

n  Besmeer de gerookte zalm met de mierikswortelpuree

n  Leg een laag zeebaarsfilet, een laag appels en een laag zeebaarsfilet erbovenop

n  Rol alles op

n  Leg je bladerdeeg open en beleg de helft van het bladerdeeg met deze rol

n  Plooi de andere helft van het bladerdeeg over de rol

n  Mooi sluiten en bestrijken met eierdooier

n  Plaats de rol in een op 180°C voorverwarmde oven

n  Laat hem ongeveer 30 minuten kleuren

n  Ondertussen maak je de saus

n  Snij de groenten fijn en stoof ze aan in de olijfolie

n  Voeg de look, de tijm en het laurierblaadje toe als de groenten glazig worden

n  Doe er de blonde Leffe bij en laat tot de helft inkoken

n  Voeg de visbouillon toe, samen met de room

n  Laat inkoken tot sausdikte, steek door een fijne zeef en kruid af

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen