Crème brûlée van speculaas

 

Ingrediënten (4 pers)

n  8 eigelen

n  2 eieren

n  8 dl room

n  2 dl melk

n  300 gr suiker

n  1 vanillestok

n  speculaaskruiden

 

 

Bereiding

n  Neem een grote mengkom en doe alle ingrediënten samen

n  Snij ook de vanillestok open en schraap de zaadjes eruit

n  Roer ook deze door het mengsel

n  Verdeel het in vuurvaste potjes en zet ze in een met water gevulde ovenschaal (bainmarie)

n  Zet ze een uur in een voorverwarmde oven op 100°C

n  De crème brûlées zouden nu moeten gestold zijn en dus niet meer lopend

n  Als dit niet het geval is zet ze dan nog een kwartiertje langer in de oven

n  Laat ze dan een uurtje afkoelen

n  Strooi wat witte fijne suiker over de Crème brûlées en verwarm de suiker met een bunsenbrander tot hij mooi bruin ziet

n  Laat nu ook het suikerlaagje even afkoelen zodat het lekker krokant kan worden

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen