Soepje van eekhoorntjes brood met oesters en zalmeitjes

Bereiding :

Ingrediënten (6 pers)

n  500gr boleten of eekhoorntjes brood (nu shiitake = lentinula edodes gebruikt)

n  vetstof

n  1 dl room

n  1 wit van prei

n  1 ajuin

n  blanke roux

n  1½ liter gevogelte bouillon

n  18 kleine oesters

n  1 eetlepel gehakte peterselie

n  3 sjalotten

n  3 teentjes look

n  ½ pot zalmeitjes

 

 

12-10-09%20(15)a

12-10-09%20(46)a

 

 

12-10-09 (5)a

12-10-09%20(44)a

 

Bereiding

n  Maak de paddenstoelen goed schoon en snij ze in schijfjes

n  Maak de prei en ajuin zuiver en snij in groffe brunoise

n  Stoof dit alles aan in boter en bevochtig met de gevogelte bouillon

n  Was de oesters en maak de sjalot en look zuiver

n  Stoof aan in boter en doe dan de oesters erbij

n  Laat op het vuur staan tot de oesters open gaan

n  Haal de oesters uit de schelp en zeef het kookvocht

n  Doe het kookvocht bij de soep

n  Laat alles een 20 tal minuten doorkoken

n  Dan mixen en binden met de roux

n  Voeg de room toe

n  Verdeel de oesters over de warme borden en overgiet met de soep

n  Werk af met de zalmeitjes en gehakte peterselie

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen