Soepje van
eekhoorntjes brood met oesters en zalmeitjes |
Bereiding :
Ingrediënten
(6 pers) n 500gr boleten of eekhoorntjes brood (nu shiitake =
lentinula edodes gebruikt) n vetstof n 1 dl room n 1 wit van prei n 1 ajuin n blanke roux n 1½ liter gevogelte bouillon n 18 kleine oesters n 1 eetlepel gehakte peterselie n 3 sjalotten n 3 teentjes look n
½ pot zalmeitjes |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bereiding
n
Maak de paddenstoelen goed schoon en snij ze in schijfjes
n
Maak de prei en ajuin zuiver en snij in groffe brunoise
n
Stoof dit alles aan in boter en bevochtig met de gevogelte bouillon
n
Was de oesters en maak de sjalot en look zuiver
n
Stoof aan in boter en doe dan de oesters erbij
n
Laat op het vuur staan tot de oesters open gaan
n
Haal de oesters uit de schelp en zeef het kookvocht
n
Doe het kookvocht bij de soep
n
Laat alles een 20 tal minuten doorkoken
n
Dan mixen en binden met de roux
n
Voeg de room toe
n
Verdeel de oesters over de warme borden en overgiet met de soep
n
Werk af met de zalmeitjes en gehakte peterselie