Kreeft à l’armoricaine |
Bereiding :
Ingrediënten
(4 pers) n 2 zeekreeften n 1 ajuin n 1 wortel n 8 teentjes look n 1 eetlepel tomatenpuree n 8 eetlepels cognac n 2 dl witte wijn n 3 dl garnalenfond n 2 dl room n 2 eetlepels olijfolie n 125gr wilde rijst |
|
|
|
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
Bereiding
garnakenfond
n
Neem ¾ liter kreeftenkooknat en 250 tot 300gr garnaalkoppen en breng aan de
kook
n
Laat ongeveer een 15 tal minuten doorkoken en zeef het vocht
n
Was de kreeften en verwijder de elastiekjes
n
Breek de scharen van de nog levende kreeften af en snijd direct daarna de
kreeft in het kruis aan de kopzijde
n
Verwijder het darmkanaal en zandzakje
n
Maak de olijfolie goed warm en een pan
n
Bak de kreeften met de pantserkant aan, alsook de scharen (eerst breken met
het mes)
n
Flambeer met cognac en blus met witte wijn en garnalenfond
n
Voeg de zeer fijn gecutterde ajuin, wortel en look toe
n
Doe er de tomatenpuree bij en laat alles een 10 tal minuten koken
n
Neem de kreeften eruit en doe ze op warme borden
n
Laat de saus koken nadat je de room erbij hebt gedaan tot de gewenste dikte
n
Proef en ga de kruiding na
n
Nappeer de saus over de kreeft en geef er de gekookte wilde rijst bij (mooi
in een ring op het bord plaatsen en dan de ring verwijderen