Velouté van knolselderij met Indische kruiden |
Bereidingstijd:
± 30minuten
Ingrediënten
(6 pers) n 1 knolselderij, schoongemaakt n 1 bloemige aardappel, in blokjes gesneden n 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt n 200 g prei, fijn gesneden n 3 rapen, in blokjes gesneden n 2 liter groentenbouillon n 1 koffielepel kurkuma n ½ koffielepel korianderpoeder n 4 eetlepels sojaroom n 1 eetlepel olijfolie n zout en peper n knolselderijchips |
|
Bereiding
n
Snijd de knolselderij in vier
n
Snijd ¾ in grote blokken en ¼ in flinterdunne schijfjes
n
Zet opzij
n
Kook de knolselderij, de aardappel, de knoflook, de prei en de rapen in de
bouillon
n
Breng op smaak met kurkuma en koriander
n
Kruid met peper en zout
n
Zet een deksel op de pot en breng aan de kook
n
Verminder het vuur tot de helft
n
Laat 25 minuten koken
n
De groenten zijn gaar als ze bij het prikken met een vork geen weerstand
meer bieden
n
Verwarm de oven voor op 250°C
n
Pureer de groenten met een handmixer of een draaizeef
n
Verwarm deze even kort gedurende 3 minuten
n
Bestrijk de flinterdunne schijfjes knolselderij met olijfolie
n
‘Droog’ ze 5 minuten in de oven
n
Voeg de sojaroom aan de soep toe
n
Breng zo nodig nog wat op smaak
n
Verdeel in kommen of diepe borden
n
Versier met de knapperige knolselderijchips
n
Heerlijk met stokbrood met zonnebloempitten en een pesto met notensla
(rucola)
Variante
n
Probeer eens bloemkool met dit kruidenmengsel