Velouté van knolselderij met Indische kruiden

Bereidingstijd: ± 30minuten

Ingrediënten (6 pers)

n  1 knolselderij, schoongemaakt

n  1 bloemige aardappel, in blokjes gesneden

n  2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt

n  200 g prei, fijn gesneden

n  3 rapen, in blokjes gesneden

n  2 liter groentenbouillon

n  1 koffielepel kurkuma

n  ½ koffielepel korianderpoeder

n  4 eetlepels sojaroom

n  1 eetlepel olijfolie

n  zout en peper

n  knolselderijchips

 

DH\veloute van knolselderij met Indische kruiden.jpg

 

Bereiding

n  Snijd de knolselderij in vier

n  Snijd ¾  in grote blokken en ¼  in flinterdunne schijfjes

n  Zet opzij

n  Kook de knolselderij, de aardappel, de knoflook, de prei en de rapen in de bouillon

n  Breng op smaak met kurkuma en koriander

n  Kruid met peper en zout

n  Zet een deksel op de pot en breng aan de kook

n  Verminder het vuur tot de helft

n  Laat 25 minuten koken

n  De groenten zijn gaar als ze bij het prikken met een vork geen weerstand meer bieden

n  Verwarm de oven voor op 250°C

n  Pureer de groenten met een handmixer of een draaizeef

n  Verwarm deze even kort gedurende 3 minuten

n  Bestrijk de flinterdunne schijfjes knolselderij met olijfolie

n  ‘Droog’ ze 5 minuten in de oven

n  Voeg de sojaroom aan de soep toe

n  Breng zo nodig nog wat op smaak

n  Verdeel in kommen of diepe borden

n  Versier met de knapperige knolselderijchips

n  Heerlijk met stokbrood met zonnebloempitten en een pesto met notensla (rucola)

 

Variante

n  Probeer eens bloemkool met dit kruidenmengsel

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen