Toscaanse medaillons |
Ingrediënten
(4 pers) n ± 700 gr Toscaans gebraad (Colruyt-beenhouwerij) n 3 eetlepels olijfolie n 6 takjes platte peterselie n 2 takjes basilicum Ingrediënten
voor de saus n 100 gr mascarpone n 1 à 2 eetlepels paprikatapenade (bokaal, Apérifine,
Crema dipeperoni) n 400 ml kalfsfond (bokaal) n instantsausbinder (facultatief) Ingrediënten
voor het groentegarnituur n 500 gr minitrostomaatjes n 4 gele of oranje paprika’s n 3 eetlepels olijfolie n zeezout (molen, Topaz) n peper en zout |
|
Bereiding
n
Snij het vlees in medaillons van 3 à 4 cm dik (liefst enkele uren van
tevoren)
n
Strijk een ovenschotel in met 1 eetlepel olijfolie
n
Snipper de peterselie en het basilicum fijn (u hebt 4 eetlepels nodig)
n
Meng de kruiden met de rest van de olijfolie
n
Leg het vlees in de met olijfolie ingestreken ovenschotel en besmeer met
het kruidenmengsel
n
Dek af en zet koel weg
n
Verdeel de minitrostomaatjes in trosjes van 3 en schik in een ovenschaal
n
Kruid met zeezout en peper
n
Besprenkel de tomaten met wat olijfolie
n
Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten
n
Snij in repen van ± 3 cm
n
Laat er een stukje steel aan ter versiering
n
Giet de kalfsfond in een steelpan en laat 3 min.uten koken op een hevig
vuur
n
Voeg de mascarpone en de paprikatapenade toe
n
Meng goed en zet koel weg
n
Schuif de schotel met vlees ± 20 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven
(op het moment zelf)
n
Zet de schotel met de tomaatjes de laatste 10 minuten bij het vlees in de
oven
n
Verhit de rest van de olijfolie in een brede pan en laat de paprikarepen
afgedekt gaar worden gedurende ± 7 minuten op een zacht vuur
n
Schep af en toe om
n
Kruid met peper en zout
n
Breng de peperonisaus aan de kook
n
Laat even inkoken en bind eventueel met instantsausbinder
n
Voeg naar smaak nog wat tapenade, peper en zout toe
n
Snij de medaillons in repen van 2 à 3 cm en schik er 3 op elk bord
n
Giet er wat saus rond en serveer met een trosje minitomaten en de
paprikarepen
n
Versier met 1 blaadje basilicum of 1 takje peterselie
n
Serveer met kroketjes, puree of krielaardappelen
Wijntip
n
Villa Sopita D.O.C.G. Chianti Italië