Warme chocoladetaart

 

Ingrediënten (4 pers)

n  100 gr chocolade (pure of melkchocolade)

n  100 gr boter + 1 eetlepel boter om in te boteren

n  80 gr bloemsuiker

n  3 eieren

Ingrediënten voor de afwerking

n  crème anglaise (versmarkt of zelfgemaakt)

n  schijfjes peer (blik of verse peer gaargekookt in suikerwater)

 

Colruyt 2010-01\warme chocladetaart.jpg

 

Bereiding

n  Doe de boter, bloemsuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie (in een kleine pan die u verwarmt in een grote kom warm water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 minuten

n  Roer tot een gladde brij

n  Klop de eieren schuimig in een hoge beker met de kloppers van de mixer

n  Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot een glad beslag

n  Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en strijk het in met boter

n  Giet er het beslag in

n  Een uur voor het opdienen

n  Schuif gedurende 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven

n  De taart rijst en valt dan terug in

n  Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft wat vochtig

n  Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is

n  Giet een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op

n  Versier met schijfjes peer

 

Tip

n  U kan dit gerecht ook afwerken met geschilferde witte chocolade of chocolade met sinaas en/of een bolletje frambozensorbet

 

 


Crème Anglaise

 

Ingrediënten (4 pers)

n  ½ liter melk

n  1 vanillestokje

n  6 eidooiers

n  100 gr suiker

 

 

 

Bereiding

n  Klop de eidooiers en suiker op tot ze wit zijn

n  Kook de melk met de overlangs opengesneden vanillestok

n  Laat 10 minuten rusten en verwijder dan de vanillestok

n  Giet de hete melk op het suiker-eimengsel en klop los

n  Zet terug op het vuur en warm roerend met een houten lepel op totdat het mengsel indikt

n  Zeef indien nodig en laat afkoelen

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen