Champagne-rozen
spoom |
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (6 pers) n ½ liter frambozensorbetijs n 1 fles champagne rose n 6 blaadjes munt n 12 kleine verse, rozenblaadjes, onbespoten |
|
Bereiding
n Schep (bij voorkeur met een steker voor meloenbolletjes) 3 kleine bolletjes
sorbetijs in een champagneflute
n Doe een of twee rozenblaadjes en een blaadje munt in ieder glas
n Schenk de champagne er langzaam op. Proost!
Champignon-aperitiefhapje |
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten (2 pers) n 6 grote champignons n kruidenroomkaas n takje peterselie |
|
Bereiding
n Maak de champignons schoon en haal er de steeltjes uit
n Vul de champignons voorzichtig met de kruidenkaas
n Leg ze op vuurvaste schoteltjes en zet ze onder de voorverwarmde grill op
220°C gedurende 5 à 7 minuten
n Werk af met een klein beetje peterselie en dien warm op! Smakelijk!
Aperitiefhapje
met haring en appel |
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten (2 pers) n 2 in azijn opgelegde haringfilets n ½ appel (jonagold) n 1 eetlepel mayonaise n ½ koffielepel mosterd n peper, zout n garnituur naar keuze om af te werken |
|
Bereiding
n Laat de haring goed uitlekken op keukenpapier
n Snij de appel en de haring in heel fijne stukjes
n Meng de haring, de appel, de mayonaise en de mosterd goed door elkaar en
kruid af met peper (en een klein beetje zout)
n Verdeel in kleine aperitiefschaaltjes en werk af naar keuze (ev. met roze
peperbolletjes of peterselie of in reepjes gesneden tomaat,...) Smakelijk!