Champagne-rozen spoom

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (6 pers)

n  ½ liter frambozensorbetijs

n  1 fles champagne rose

n  6 blaadjes munt

n  12 kleine verse, rozenblaadjes, onbespoten

 

 

Bereiding

n  Schep (bij voorkeur met een steker voor meloenbolletjes) 3 kleine bolletjes sorbetijs in een champagneflute

n  Doe een of twee rozenblaadjes en een blaadje munt in ieder glas

n  Schenk de champagne er langzaam op. Proost!

 

 

Champignon-aperitiefhapje

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten (2 pers)

n  6 grote champignons

n  kruidenroomkaas

n  takje peterselie

 

Bereiding

n  Maak de champignons schoon en haal er de steeltjes uit

n  Vul de champignons voorzichtig met de kruidenkaas

n  Leg ze op vuurvaste schoteltjes en zet ze onder de voorverwarmde grill op 220°C gedurende 5 à 7 minuten

n  Werk af met een klein beetje peterselie en dien warm op! Smakelijk!

 

 

Aperitiefhapje met haring en appel

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten (2 pers)

n  2 in azijn opgelegde haringfilets

n  ½ appel (jonagold)

n  1 eetlepel mayonaise

n  ½ koffielepel mosterd

n  peper, zout

n  garnituur naar keuze om af te werken

 

Bereiding

n  Laat de haring goed uitlekken op keukenpapier

n  Snij de appel en de haring in heel fijne stukjes

n  Meng de haring, de appel, de mayonaise en de mosterd goed door elkaar en kruid af met peper (en een klein beetje zout)

n  Verdeel in kleine aperitiefschaaltjes en werk af naar keuze (ev. met roze peperbolletjes of peterselie of in reepjes gesneden tomaat,...) Smakelijk!

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen