Suikerhartjes met room en kersen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten (2 pers)

n  2 plakjes roomboterbladerdeeg

n  2 eetlepels fijne suiker

n  1 klein ei

n  Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

n  100 ml slagroom

n  ± 10 kersen (amarenen kersen, bigarreaux of kersen op lichte siroop)

n  2 kleine bakplaten of bodems van een springvorm

n  bakpapier

 

Bereiding

n  Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak

n  Verwarm de oven voor

n  Bekleed een bakplaat met bakpapier

n  Bestrooi de deegplakjes gelijkmatig met 1 eetlepel suiker en leg ze op elkaar

n  Keer ze om en bestrooi ook de onderkant met een beetje suiker

n  Rol de plakjes met een deegroller uit tot ongeveer en lap van 10 x 25 cm

n  Steek of snijd hieruit 4 zo groot mogelijke hartjes

n  Leg de deeghartjes op de bakplaat en prik ze met een vork gelijkmatig in 4

n  Steek uit de restjes deeg een aantal kleine hartjes en druk deze op twee van de vier grote deegharten

n  Leg een stuk bakpapier over de deeghartjes, dek af met de tweede bakplaat om het deeg plat te houden en schuif ze samen in de oven

n  Bak de deeghartjes 10 minuten

n  Klop het ei los

n  Neem de bakplaten uit de oven

n  Verhoog de oventemperatuur tot 225°C in de elektrische oven en 200°C voor de heteluchtoven

n  Verwijder de tweede bakplaat

n  Bestrijk de deeghartjes dun met losgeklopt ei en bestrooi ze met nog wat suiker

n  Schuif de hartjes (zónder tweede bakplaat) terug in de oven en bak ze in 4 ŕ 5 minuten goudbruin en knapperig

n  Laat ze afkoelen

n  Roer 35 gr Mix voor Banketbakkersroom los met de slagroom, klop het met de mixer in 1 minuut tot een glad mengsel en laat de room 5 minuten rusten

n  Schep of spuit de room op de twee bodempjes (zonder extra hartjes), verdeel de kersen erover en dek af met de dekseltjes

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen