Stracciatella (bouillon met eieren)

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       500 gr rundvlees

n       ½ kip (zonder vel)

n       1 wortel

n       1 tak selder

n       1 ui

n       3 tomaten

n       peterselie

n       peper en zout

n       200gr parmesan

n       100 gr paneermeel

n       100 gr gepelde en gemalen amandelen

n       3 eieren

n       platte peterselie

n       zout

 

Bereiding bouillon

n       Snijd het vlees in stukken

n       Doe het in een grote pan met de groenten , 2 liter koud water, zout en peterselie

n       Gedurende 1hr30 op zacht vuur laten koken

n       Verwijder het vlees en de groenten

n       Filter de bouillon door een vergiet

 

Bereiding stracciatella

n       In een terrine de gemalen parmesan, paneermeel, amandelen, geklopte eieren mengen

n       De bouillon laten koken

n       Voeg de inhoud van de terrine toe

n       Laat 2 min koken en meng met klopper

n       Dien de stracciatella goed warm op en versier de borden met de verse peterselie

 

Culinaire Kookclub Houthalen