Wijtingfilets met kerriesaus en rijst |
Ingrediėnten
(± 10 pers)
n 8 wijtingfilets van 100 gr/stuk
n 1 gehakte ui
n 20 cl witte wijn
n 30 cl visfumet (visbouillonblokje +
water)
n 30 cl room
n 1 eetlepel kerriepoeder
n 200 gr wit van prei
n 200 gr wortelen
n waterkers
n citroen
n tomaten gepeld en in blokjes
n boter, peper en zout
Bereiding
saus
n De gehakte ui stoven met een klontje
boter en kerriepoeder
n Blussen met een goeie scheut witte
wijn
n Op zacht vuurtje lichtjes laten
inkoken
n Een blanke roux maken met boter en
bloem
n De visfumet eraan toevoegen
n Eenzelfde hoeveelheid room als witte
wijn toevoegen
n ± 10 min laten koken op zacht vuur
n DE gestoofde ui met kerrie toevoegen
n Afsmaken
Bereiding
garnituur
n De fijngesneden (stokjes) prei en
wortelen lichtjes laten stoven - moeten nog krokant blijven (al dente)
Bakwijze van
de vis
n Vis bakken in de pan met een klontje
boter, peper en zout
Schikking van
het bord
n De bodem van het bord met rijst
dekken
n De rijst napperen met kerrieroomsaus
n De rijst garneren met 2 visfilets
n Versieren met 2 tuiltjes gemengde
fijngesneden groenten
n Afwerken met stukjes vers
tomatenvlees en een tuiltje waterkers