Wijtingfilets met kerriesaus en rijst

 

 

Ingrediėnten (± 10 pers)

n       8 wijtingfilets van 100 gr/stuk

n       1 gehakte ui

n       20 cl witte wijn

n       30 cl visfumet (visbouillonblokje + water)

n       30 cl room

n       1 eetlepel kerriepoeder

n       200 gr wit van prei

n       200 gr wortelen

n       waterkers

n       citroen

n       tomaten gepeld en in blokjes

n       boter, peper en zout

 

Bereiding saus

n       De gehakte ui stoven met een klontje boter en kerriepoeder

n       Blussen met een goeie scheut witte wijn

n       Op zacht vuurtje lichtjes laten inkoken

n       Een blanke roux maken met boter en bloem

n       De visfumet eraan toevoegen

n       Eenzelfde hoeveelheid room als witte wijn toevoegen

n       ± 10 min laten koken op zacht vuur

n       DE gestoofde ui met kerrie toevoegen

n       Afsmaken

 

Bereiding garnituur

n       De fijngesneden (stokjes) prei en wortelen lichtjes laten stoven - moeten nog krokant blijven (al dente)

 

Bakwijze van de vis

n       Vis bakken in de pan met een klontje boter, peper en zout

 

Schikking van het bord

n       De bodem van het bord met rijst dekken

n       De rijst napperen met kerrieroomsaus

n       De rijst garneren met 2 visfilets

n       Versieren met 2 tuiltjes gemengde fijngesneden groenten

n       Afwerken met stukjes vers tomatenvlees en een tuiltje waterkers

 

Culinaire Kookclub Houthalen