Gebakken kalfszwezerik met balsamico en een dun laagje
gezoete pasta met krullen van ganzenlever |
Ingrediënten
(4 pers)
n 250 gr kalfszwezerik
n
prei
n
wortel
n
ui
n
oregano
n
knoflook
n tijm
n kervel
n ½ l melk
n ¼ l water
n peper en zout
n filodeeg
n bruine suiker
n rucola salade
n ganzenlever
n acéto balsamico
Bereiding
n Spoel de kalfszwezerik in koud water
(± 45 min)
n Breng de kalfszwezerik met de melk,
de prei, de wortel, de ui, de knoflook, de oregano, de tijm en kervel aan de
kook
n Laat alles gedurende 6 min koken
n Laat vervolgens afkoelen in eigen
vocht
n Ontvlies de zwezerik
n Bak de gebloemde zwezerik in de
koekenpan met olijfolie totdat deze krokant is
n Ontdoe de pan van de olijfolie en
blus het af met acéto balsamico
n Bak het filodeeg met bruine suiker
n Snij de ganzenleverkrullen en laat
licht bevriezen
n Serveer met rucola
Wijntip
n