Gebakken kalfszwezerik met balsamico en een dun laagje gezoete pasta met krullen van ganzenlever

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       250 gr kalfszwezerik

n       prei

n       wortel

n       ui

n       oregano

n       knoflook

n       tijm

n       kervel

n       ½ l melk

n       ¼ l water

n       peper en zout

n       filodeeg

n       bruine suiker

n       rucola salade

n       ganzenlever

n       acéto balsamico

 

Bereiding

n       Spoel de kalfszwezerik in koud water (± 45 min)

n       Breng de kalfszwezerik met de melk, de prei, de wortel, de ui, de knoflook, de oregano, de tijm en kervel aan de kook

n       Laat alles gedurende 6 min koken

n       Laat vervolgens afkoelen in eigen vocht

n       Ontvlies de zwezerik

n       Bak de gebloemde zwezerik in de koekenpan met olijfolie totdat deze krokant is

n       Ontdoe de pan van de olijfolie en blus het af met acéto balsamico

n       Bak het filodeeg met bruine suiker

n       Snij de ganzenleverkrullen en laat licht bevriezen

n       Serveer met rucola

 

Wijntip

n        

 

Culinaire Kookclub Houthalen