Crêpes Suzette, de beroemde Franse flensjes in een lekker sausje, geflambeerd met likeur

 

 

Ingrediënten (4 à 6pers)

n       ½80 gr bloem

n       mespunt zout

n       1 ei

n       2 dl melk

n       1 dl sinaasappellikeur b.v. Grand Marnier of Cointreau

n       ± 2 eetlepels olie

n       2 sinaasappelen schoongeboend

n       125 gr boter of margarine

n       125 gr fijne tafelsuiker

n       2 dl slagroom, geklopt

n       toefjes munt

 

Bereiding

n       Van bloem, zout, ei, melk en 1 eetlepel likeur glad beslag kloppen

n       In koekenpan steeds wat olie verhitten en van beslag 8 dunne flensjes bakken

n       Flensjes in vieren vouwen

n       1 sinaasappel schillen en schil in dunne reepjes snijden

n       Reepjes schil in ruim water ± 10 min koken

n       Reepjes laten uitlekken

n       Van andere sinaasappel schil raspen en sinaasappel uitpersen

n       In grote pan met dikke bodem boter en suiker smelten tot dikke siroop

n       2 eetlepels likeur, sinaasappelsap en –rasp toevoegen en verwarmen

n       Flensjes dakpansgewijs in pan leggen

n       Saus erover scheppen

n       Rest van likeur in soepopscheplepel boven fornuis verwarmen

n       Afzuigkap uitzetten

n       Hete likeur over flensjes schenken en aansteken

n       Flensjes met saus over borden verdelen

n       Garneren met slagroom, reepjes sinaasappelschil en toefjes munt

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen