Frietjes Ostendaise

 

Ingrediënten (4 pers)

n  Bintjes aardappelen

n  2 liter water

n  2 lepels azijn

n  eieren

n  Noordzeegarnalen

n  peterselie

 

 

Bereiding

n  Bintjes aardappelen in zeer fijne schelletjes snijden

n  Schel per schel superfijne frietjes van snijden

n  Onder koud water spoelen

n  Lichtjes droog doppen

n  In een vochtige handdoek houden

n  Bakken in gewone friteuse (olie) tot ze lichtbruin kleuren

n  2 liter water + 2 lepels azijn aan de kook brengen (per liter water 1 lepel azijn)

n  Eieren toevoegen (verse eieren gebruiken)

n  Gedurende 2 à 3 minuten laten koken (licht koken)

n  Handvol frietjes schikken op het bord zoals een nestje

n  Eitje erbovenop (nog licht lopend)

n  Versieren met verse Noordzeegarnalen + peterselie voor de afwerking

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen