Frietjes
Ostendaise |
Ingrediënten (4 pers) n Bintjes aardappelen n 2 liter water n 2 lepels azijn n eieren n Noordzeegarnalen n peterselie |
|
Bereiding
n
Bintjes aardappelen in zeer fijne schelletjes snijden
n
Schel per schel superfijne frietjes van snijden
n
Onder koud water spoelen
n
Lichtjes droog doppen
n
In een vochtige handdoek houden
n
Bakken in gewone friteuse (olie) tot ze lichtbruin kleuren
n
2 liter water + 2 lepels azijn aan de kook brengen (per liter water 1 lepel
azijn)
n
Eieren toevoegen (verse eieren gebruiken)
n
Gedurende 2 à 3 minuten laten koken (licht koken)
n
Handvol frietjes schikken op het bord zoals een nestje
n
Eitje erbovenop (nog licht lopend)
n
Versieren met verse Noordzeegarnalen + peterselie voor de afwerking