Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie

 

Lamszadel is het lekkerste deel van het lam. Braad het niet te lang, maar zorg dat het vanbinnen nog een beetje rosé blijft. Vraag aan uw slager voor dit gerecht de lamscarré te ontbenen. Munt en lamsvlees vormen een perfecte combinatie: frisse munt haalt de smaak van het lamsvlees op.

 

Ingrediënten (8pers)

n  2 stengels bleekselderij, kleingesneden

n  75 gr biologische gedroogde abrikoen, kleingesneden

n  2 tenen knoflook, kleingesneden

n  30 muntblaadjes

n  2 kg lamszadel, ontbeend

n  zout

n  peper

Ingrediënten voor de aardappelen

n  1 kg nieuwe aardappelen, doormidden gesneden

n  3 takjes munt

n  4 eetlepels olijfolie

Ingrediënten vor de spinazie

n  3 kg spinazie

n  50 gr boter

n  ½ theelepel nootmuskaat

 

Scannen0001.jpg

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 200°C

n  Vermeng de bleekselderij, abrikozen en knoflook met de munt

n  Spreid het lamsvlees uit op een snijplank

n  Wrijf de bovenkant in met wat zout en versgemalen peper en verdeel het munt-abrikozenmengsel erover

n  Klop het vlees dubbel, zodat de zijkanten tegen elkaar aan liggen

n  Bind het vlees om de paar centimeter op met keukentouw

n  Leg de rollade in een braadslee en bestrooi hem met wat zout en peper

n  Braad hem 1 uur en 20 minuten

n  Bereid intussen de spinazie en aardappelen

n  Verwijder harde steeltjes van de spinazie en was de blaadjes 3 of 4 keer in koud water

n  Laat ze in een vergiet uitlekken

n  Kook de aardappelen met een takje munt in een grote pan met lichtgezouten water beetgaar

n  Giet ze af

n  Maak de blaadjes van de resterende takjes munt los

n  Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de gekookte aardappelen met de muntblaadjes

n  Bestrooi ze met wat zout en peper

n  Verhit de boter voor de spinazie in een grote pan met zware bodem

n  Voeg de spinazie, nootmuskaat en wat zout en pepr toe en laat de blaadjes onder voortdurend omscheppen slinken

n  Neem de pan direct van het vuur als ze naar wens zijn

n  Kook de spinazie niet te lang: hij is het lekkerst als hij nog mooi groen is en wat beet heeft

n  Snijd de lamsrollade in plakken en serveer direct met de spinazie en de aardappelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen