Zalmbeursjes gevuld met roomkaas

Bereiding : 30 minuten

Ingrediënten (6 pers)

n  200 gr gerookte zalm, in plakjes

n  200 gr roomkaas

n  1 eetlepel mierikswortel

n  1½ eetlepel gehakte bieslook

n  sprietjes bieslook

n  lichte en donkere sesamzaadjes

 

Bereiding

n  Meng de roomkaas met de mierikswortel en de bieslook

n  Zet het mengsel in de koelkast

n  Leg kleine plakjes zalm ( 12 x 9 cm) open op het werkvlak

n  Leg in het midden van het plakje zalm een lepeltje roomkaas

n  Maak beursjes door de uiteinden van de zalm samen te nemen en er een sprietje bieslook rond te binden

n  Garneer met sesamzaadjes.

 

 

 

Gevulde artisjokbodems

Voorgerecht Bereiding : 25 minuten

Ingrediënten (6 pers)

n  1/2 bakje ricotta (kaas, a 250 g) 50 g pecorino (kaas), geraspt 1 eetlepel verse salie, fijngesneden peper, versgemalen 3 blikjes artisjokbodems (à 185 g) 1/2 zakje amandelschaafsel (à 55 g) 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 doosje cherrytomaatjes (250 g) 1 zak rucola (sla, 75 g) grote ovenschaal, ingevet

 

..\gevulde artisjokbodems.jpg

Bereiding

n  Meng de ricotta, de pecorino en de salie

n  Breng op smaak met zout en versgemalen peper

n  Verwarm de oven voor op 200°C

n  Vul de artisjokbodems met het ricottamengsel en strooi het amandelschaafsel erover

n  Zet de artisjokken in de ingevette ovenschaal en leg de tomaten ernaast

n  Verdeel 2 eetlepels olie over de tomaten en bestrooi ze ruim met (zee)zout en peper

n  Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de amandelen mooi bruin zijn

n  Serveer de artisjokbodems en de tomaten op de rucola, bedruppel ze eventueel met het vocht van de tomaten

 

Tip

n  Neem in plaats van losse tomaatjes, trostomaten aan de tak. Deze zijn net iets zoeter en voller van smaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen