Zalmbeursjes gevuld met roomkaas |
Bereiding : 30 minuten
Ingrediënten (6 pers) n 200 gr gerookte zalm, in plakjes n 200 gr roomkaas n 1 eetlepel mierikswortel n 1½ eetlepel gehakte bieslook n sprietjes bieslook n lichte en donkere sesamzaadjes |
|
Bereiding
n Meng de roomkaas met de mierikswortel en de
bieslook
n Zet het mengsel in de koelkast
n Leg kleine plakjes zalm ( 12 x 9 cm)
open op het werkvlak
n Leg in het midden van het plakje zalm een
lepeltje roomkaas
n Maak beursjes door de uiteinden van de zalm
samen te nemen en er een sprietje bieslook rond te binden
n Garneer met sesamzaadjes.
Gevulde artisjokbodems |
Voorgerecht Bereiding : 25 minuten
Ingrediënten (6 pers) n 1/2 bakje ricotta (kaas, a 250 g) 50 g
pecorino (kaas), geraspt 1 eetlepel verse salie, fijngesneden peper,
versgemalen 3 blikjes artisjokbodems (à 185 g) 1/2 zakje amandelschaafsel (à
55 g) 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 doosje cherrytomaatjes (250 g) 1
zak rucola (sla, 75 g) grote ovenschaal, ingevet |
|
Bereiding
n Meng de ricotta, de pecorino en de salie
n Breng op smaak met zout en versgemalen peper
n Verwarm de oven voor op 200°C
n Vul de artisjokbodems met het ricottamengsel
en strooi het amandelschaafsel erover
n Zet de artisjokken in de ingevette ovenschaal
en leg de tomaten ernaast
n Verdeel 2 eetlepels olie over de tomaten en
bestrooi ze ruim met (zee)zout en peper
n Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de
amandelen mooi bruin zijn
n Serveer de artisjokbodems en de tomaten op de
rucola, bedruppel ze eventueel met het vocht van de tomaten
Tip
n Neem in plaats van losse tomaatjes,
trostomaten aan de tak. Deze zijn net iets zoeter en voller van smaak.