Parelhoenfilet met honing en gember |
Ingrediėnten (4pers) n 4 parelhoenfilets
(diepvries, Prina) n 200 gr diepgevroren
boterboontjes (diepvries, Ringi's) n 8 flinterdunne
sneetjes gerookt spek n 500 gr mandarijntjes n 1 eetlepel boter n 1 eetlepel olijfolie n 2 eetlepels
vioeibare honing n 1 eetlepel ketjap n 4 cm verse gember n 1 teentje knoflook n 1 koffielepel tijm n instantsausbinder n peper en zout |
|
Bereiding
n
Pel en rasp de gember (vang ook het sap op)
n
Meng de geraspte gember en het gembersap met
de honing en de ketjap
n
Pers de look erin uit
n
Kruid met peper en zout en meng alles goed
n
Wikkel de spekreepjes telkens ronds 5 ą 7
lange diepgevroren boontjes
n
Pers het sap uit de mandarijntjes, maar snij
het laatste in plakjes voor de versiering
n
Smeer een ovenschotel in met olijfolie
n
Schik er de diepgevroren parelhoenfilets in en
bestrijk ze met de helft van het honingmengsel
n
Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde
oven op 220°C
n
Draai om en bestrijk nu de andere kant met de
rest van het honingmengsel
n
Laat nog 15 minuten bakken
n
Verhit de boter in een brede pan en leg er de
spekbonenrolletjes naast elkaar in
n
Bestrooi met tijm en laat 5 minuten bakken (af
en toe omdraaien)
n
Verwarm het mandarijntjessap met het gezeefde
braadvocht van de parelhoen
n
Kruid met peper en zout en bind met wat
sausbinder
n
Schep wat saus op elk bord, leg er een
parelhoenfilet op en twee spekbonenrolletjes
n
Versier met fijngesnipperde peterselie en een
mandarijnschijfje
n
Serveer met rosti.
Wijntip
n
Chateau Mauleon Caramany A.C. Cotes du
Roussillon
n
Chateau de Dracy A.C. Bourgogne