Parelhoenfilet met honing en gember

 

Ingrediėnten (4pers)

n  4 parelhoenfilets (diepvries, Prina)

n  200 gr diepgevroren boterboontjes (diepvries, Ringi's)

n  8 flinterdunne sneetjes gerookt spek

n  500 gr mandarijntjes

n  1 eetlepel boter

n  1 eetlepel olijfolie

n  2 eetlepels vioeibare honing

n  1 eetlepel ketjap

n  4 cm verse gember

n  1 teentje knoflook

n  1 koffielepel tijm

n  instantsausbinder

n  peper en zout

 

 

Bereiding

n  Pel en rasp de gember (vang ook het sap op)

n  Meng de geraspte gember en het gembersap met de honing en de ketjap

n  Pers de look erin uit

n  Kruid met peper en zout en meng alles goed

n  Wikkel de spekreepjes telkens ronds 5 ą 7 lange diepgevroren boontjes

n  Pers het sap uit de mandarijntjes, maar snij het laatste in plakjes voor de versiering

n  Smeer een ovenschotel in met olijfolie

n  Schik er de diepgevroren parelhoenfilets in en bestrijk ze met de helft van het honingmengsel

n  Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C

n  Draai om en bestrijk nu de andere kant met de rest van het honingmengsel

n  Laat nog 15 minuten bakken

n  Verhit de boter in een brede pan en leg er de spekbonenrolletjes naast elkaar in

n  Bestrooi met tijm en laat 5 minuten bakken (af en toe omdraaien)

n  Verwarm het mandarijntjessap met het gezeefde braadvocht van de parelhoen

n  Kruid met peper en zout en bind met wat sausbinder

n  Schep wat saus op elk bord, leg er een parelhoenfilet op en twee spekbonenrolletjes

n  Versier met fijngesnipperde peterselie en een mandarijnschijfje

n  Serveer met rosti.

 

Wijntip

n  Chateau Mauleon Caramany A.C. Cotes du Roussillon

n  Chateau de Dracy A.C. Bourgogne

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen