Courgettesoep met Société Crème

 

Roquefort is geen makkelijke kaas. Je houdt ervan of lekker niet, er is geen tussenweg. Het merk Société gooit nu ondermeer een ‘smeer-roquefort’ op de markt, om twijfelaars over de streep te trekken. De smaak is subtieler en je kunt er alle culinaire kanten mee uit.

 

Ingrediënten (4 pers)

n  2 porties Société Crème

n  2 grote courgettes

n  3 grote uien

n  1½ liter water

n  2 blokjes kippenbouillon

n  peper en zout

n  1 scheutje olijfolie

 

asperges\Uit-recepten2010\courgettesoep met société crème.jpg

Bereiding soep

n  Was de courgette en snijd ze in stukjes

n  Snijd de uien in ringen en bak ze lichtjes

n  Voeg de courgettes en de bouillon toe

n  Laat de soep gedurende ± 10 minuten op een matig vuur pruttelen

n  Voeg er nadien 2 porties Société Crème bij en laat ze smelten

n  Breng de romige soep op smaak met peper en zout

 

Tip

n  verse rozemarijn geeft de soep een extra fijne smaak!

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen