Filet van duif
met een porto-honingsaus en een trio van asperges |
Ingrediënten voor de aspergetagliatelle (4pers) n 200 gr groene asperges n 200 gr witte asperges n peper en zout n 1 klontje Solo Ingrediënten voor de aspergegelei n 700 gr groene asperges n zout n 200 ml room n 1 zakje agaragar Ingrediënten voor de aspergekroketjes n 3 grote bloemaardappelen n 700 gr witte asperges n 4 eieren n 200 gr bloem n 1 pakje paneermeel n nootmuskaat n peper en zout Ingrediënten voor de portosaus n 250 ml rode porto n 4 eetlepels acaciahoning n 500 ml wildfond n 1 roze pompelmoes n enkele klontjes Solo n peper en zout Ingrediënten voor de gemarineerde duivenbilletjes n 4 duivenbilletjes n olijfolie n mosterd n acaciahoning Ingrediënten voor de duivenborstfilets n 4 duivenfilets n peper en zout n Solo Vloeibaar |
|
Bereiding
n
Aspergetagliatelle
n Schil 300 g witte asperges en was de groene asperges
n Schil dunne sliertjes van de schoongemaakte witte asperges en 300 g groene
asperges
n Deze sliertjes zullen eruitzien als tagliatelle
n Bak de aspergeslierten al dente in water met een klontje Solo en kruid naar
smaak met peper en zout
n Aspergegelei
n
Snij de overige 700 gr
groene asperges in stukken en kook ze gaar in gezouten water
n
Giet af en pureer de
asperges met een staafmixer
n
Voeg de room toe en zeef
het geheel
n
Warm het mengsel opnieuw
op en voeg er de agaragar aan toe
n
Stort het mengsel uit op
een bakplaat en laat de gelei opstijven
n
Snij er de nodige
vormpjes uit
n Aspergekroketjes
n
Schil en was de
aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
n
Schil de overige witte
asperges en snij ze in grove stukken
n
Kook ze gaar in een
weinig water
n
Pureer de asperges met
een staafmixer als ze gaar zijn en laat deze massa verder inkoken tot al het
vocht verdwenen is
n
Meng de massa met de
puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
n
Laat de aspergepuree afkoelen
en opstijven in de koelkast
n
Rol balletjes van de
puree
n
Haal de balletjes door
bloem en daarna door het losgeklopte ei
n
Paneer de balletjes in
paneermeel
n Portosaus
n
Voeg de fond samen met
de porto in een kookpot en laat inkoken tot je ongeveer de helft overhoudt
n
Voeg 4 eetlepels honing
toe en laat nog even verder inkoken
n
Breng op smaak met peper
en zout en werk de saus verder af met enkele klontjes Solo
n
Fris de saus op met het
pompelmoessap
n Duivenfilet en duivenbilletjes
n
Maak een marinade van
honing, mosterd en olijfolie
n
Leg de duivenbilletjes
een halfuurtje in dit mengsel
n
Kruid de
duivenborstfilets met peper en zout en bak ze aan weerszijden in een braadpan
n
Leg de filets in een
ingevette ovenschotel en laat nog een 10-tal minuten nagaren in een voorverwarmde
oven op 100°C tot ze rosé zijn
n
Bak de gemarineerde
duivenbilletjes gaar in een braadpan terwijl de filets in de oven staan
n Bordschikking
n
Neem voor elk bord 1
borstfilet en 1 billetje
n
Leg in 1 hoek van het
bord een vierkantje van de uitgesneden groene aspergegelei
n
Leg daarbovenop het
duivenbilletje
n
Dresseer in de
tegenovergestelde hoek de aspergetagliatelle met een pastavork
n
Plaats daarop een
duivenborstfiletje
n
Lepel de portosaus over
de filet
n
Plaats 2
aspergekroketjes op het bord
n
Werk het bord naar keuze
verder af met een streepje aspergegelei
Tip
n Op de duivenborstfilet kun je een sneetje foie gras toevoegen