Bouquet des Moines in notenkorst met appel en pruimensaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediėnten (4 pers)

n  2 kaasjes Bouquet des Moines

n  50 gr gemengde nootjes (amandelschilfers, gehakte hazelnoten en pijnboompitten)

n  1 eiwit

n  1 grote appel (Golden of Jonagold)

n  een klontje boter

n  vers geraspte muskaatnoot

n  50 gr gedroogde pruimen

n  20 gr suiker

n  2 dl water

n  een scheutje balsamico-azijn

n  peper en zout

n  een weinig sla en/of gemengde tuinkruiden

 

asperges\Uit-recepten2010\bouquet de moines in notenkorst met appel en priimensaus.jpg

Bereiding

n  Snijd de kaasjes doormidden en haal ze door het eiwit en daarna door de gehakte nootjes

n  Bak de kaasjes in een pan met antikleeflaag langs beide zijden goudbruin

n  Snijd plakken appel van ± 1 cm dik en bak ze in wat boter gaar

n  Kruid de appelplakken met wat muskaatnoot

n  Snijd de pruimen in stukjes en kook ze ± 15 minuten in het water met de suiker

n  Mix de pruimen met de suikersiroop

n  Voeg een scheutje balsamico-azijn en een klein beetje peper en zout toe

n  Zeef de pruimenpuree

n  Schik een notenkaasje op de appelplak, serveer er de pruimensaus en een fris slaatje bij

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen