Koude soep van
asperges met eierschuim en gedroogde ham |
Bereidingstijd : 40 minuten
Ingrediėnten ( pers) n ½ kg witte asperges n ½ kg groene
asperges (facultatief) n 1 liter water n 3 eiwitten n 4 sneden rauwe ham n zout en nootmuskaat n 1 dl room n een weinig suiker |
|
Bereiding
n
De plakken ham drogen in een matig warme oven met de deur op een kier
n
De asperges schillen en met de schillen en de houterige uiteinden gaar
koken in gezouten water
n
De stengelgroente verwijderen en verfrissen onder koud water
n
Het kookvocht zeven
n
De koppen van de asperges snijden en de rest samen met het kookvocht tot
soep mixen
n
De eiwitten met een snuifje zout en wat suiker tot sneeuw kloppen
n
Met twee pannenlikkers twaalf hoopjes eiwit vormen
n
Deze pocheren in water van 90°C en laten uitlekken of in de magnetron laten
garen en zwellen (blijf er wel naast staan want het gaat snel)
n
De room bij de soep doen, de kruiding controleren en over diepe borden
verdelen
n
De eilandjes van eiwit in de soep leggen en garneren met stukjes droogham
n
De aspergekoppen in de soep leggen en versieren met een snuif nootmuskaat