Koude soep van asperges met eierschuim en gedroogde ham

Bereidingstijd : 40 minuten

Ingrediėnten ( pers)

n  ½ kg witte asperges

n  ½  kg groene asperges (facultatief)

n  1 liter water

n  3 eiwitten

n  4 sneden rauwe ham

n  zout en nootmuskaat

n  1 dl room

n  een weinig suiker

 

 

Bereiding

n  De plakken ham drogen in een matig warme oven met de deur op een kier

n  De asperges schillen en met de schillen en de houterige uiteinden gaar koken in gezouten water

n  De stengelgroente verwijderen en verfrissen onder koud water

n  Het kookvocht zeven

n  De koppen van de asperges snijden en de rest samen met het kookvocht tot soep mixen

n  De eiwitten met een snuifje zout en wat suiker tot sneeuw kloppen

n  Met twee pannenlikkers twaalf hoopjes eiwit vormen

n  Deze pocheren in water van 90°C en laten uitlekken of in de magnetron laten garen en zwellen (blijf er wel naast staan want het gaat snel)

n  De room bij de soep doen, de kruiding controleren en over diepe borden verdelen

n  De eilandjes van eiwit in de soep leggen en garneren met stukjes droogham

n  De aspergekoppen in de soep leggen en versieren met een snuif nootmuskaat

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen