Lamsvlees met
asperges |
Bereidingstijd
: 50 minuten
Ingrediënten lamskroontjes (4pers) n
2 lamskroontjes n
150 gr Solo n
wortel n
sjalot n
1 stuk witte selder n
verse tijm n
1 tak rozemarijn n
peper en zout n
400 ml lamsbouillon n
gember n
citroengras Ingrediënten groenten n
1 bussel groene asperges n
1 bussel witte asperges n
1 rode ui n
150 gr sluimererwten (peultjes) n
300 gr erwtjes (vers of diepvries) n
500 ml kippenbouillon Ingrediënten puree n
1 kg bintjes n
500 ml volle melk n
1 teentje knoflook n
1 laurierblaadje Ingrediënten heldergroene pesto n
bieslook n
olijfolie Ingrediënten artisjoktapenade n
2 bokaaltjes artisjokharten n
1 busseltje basilicum n
2 teentjes knoflook n
olijfolie |
|
Bereiding
n Artisjoktapenade
n Mix de artisjokharten met knoflook, olijfolie en
basilicum in de blender tot een zalvende pasta en kruid af
n Heldergroene pesto
n Mix voor de heldergroene pesto wat bieslook met olijfolie
zeer fijn en zeef
n Groenten
n Dop de verse erwtjes en kook ze gaar in de kippenbouillon
n Schil de asperges, snij ze in schuine stukjes
n Snij de peultjes in schuine stukjes
n Snijd de rode ui heel fijn en stoof in wat Solo
n Voeg de asperges en de peultjes toe en wok kort en hevig
n Hou warm
n Puree
n Kook de geschilde aardappelen in
½ liter melk en wat water gaar
n Voeg aan het kookvocht 1 teentje
knoflook en een laurierblaadje toe
n Giet de aardappelen af en laat ze nog
even drogen op het vuur
n Pureer de aardappelen en kruid af met
peper, zout en nootmuskaat
n Voeg een klontje Solo toe
n Meng daarna voorzichtig de erwtjes onder
de puree
n Hou warm
n Lamskroontjes
n Kruid de lamskroontjes met peper en zout en schroei het
vlees dicht aan beide zijden, met de wortel, selder, en sjalot
n Zet in een oven van 180°C gedurende een 8 tal minuten en
houd het vlees daarna warm onder aluminiumfolie
n Snij de lamskroontjes net voor het opdienen in partjes
n Roer de bakresten uit de bakpan los
n Voeg wat lamsbouillon toe
n Doe de geraspte gember, het citroengras en tijm erbij en
laat tot een vijfde inkoken
n Zeef de saus
n Roer er tenslotte enkele koude vlokjes solo toe zodat je
een gebonden saus krijgt
n Proef en voeg eventueel zout en peper toe
n Hou warm
n Afwerking
n Schik de groentjes op het bord
n Lepel er wat van de bieslookolie rond
n Leg er een lepeltje artisjoktapenade naast
n Maak een torentje van puree, leg er 2 partjes lamskroon
op en giet de saus rond het torentje
n Versier met rozemarijn