Lamsvlees met asperges

Bereidingstijd : 50 minuten

Ingrediënten lamskroontjes (4pers)

n  2 lamskroontjes

n  150 gr Solo

n  wortel

n  sjalot

n  1 stuk witte selder

n  verse tijm

n  1 tak rozemarijn

n  peper en zout

n  400 ml lamsbouillon

n  gember

n  citroengras

Ingrediënten groenten

n  1 bussel groene asperges

n  1 bussel witte asperges

n  1 rode ui

n  150 gr sluimererwten (peultjes)

n  300 gr erwtjes (vers of diepvries)

n  500 ml kippenbouillon

Ingrediënten puree

n  1 kg bintjes

n  500 ml volle melk

n  1 teentje knoflook

n  1 laurierblaadje

Ingrediënten heldergroene pesto

n  bieslook

n  olijfolie

Ingrediënten artisjoktapenade

n  2 bokaaltjes artisjokharten

n  1 busseltje basilicum

n  2 teentjes knoflook

n  olijfolie

 

Bereiding

n  Artisjoktapenade

n  Mix de artisjokharten met knoflook, olijfolie en basilicum in de blender tot een zalvende pasta en kruid af

n  Heldergroene pesto

n  Mix voor de heldergroene pesto wat bieslook met olijfolie zeer fijn en zeef

n  Groenten

n  Dop de verse erwtjes en kook ze gaar in de kippenbouillon

n  Schil de asperges, snij ze in schuine stukjes

n  Snij de peultjes in schuine stukjes

n  Snijd de rode ui heel fijn en stoof in wat Solo

n  Voeg de asperges en de peultjes toe en wok kort en hevig

n  Hou warm

n  Puree

n  Kook de geschilde aardappelen in ½  liter melk en wat water gaar

n  Voeg aan het kookvocht 1 teentje knoflook en een laurierblaadje toe

n  Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur

n  Pureer de aardappelen en kruid af met peper, zout en nootmuskaat

n  Voeg een klontje Solo toe

n  Meng daarna voorzichtig de erwtjes onder de puree

n  Hou warm

n  Lamskroontjes

n  Kruid de lamskroontjes met peper en zout en schroei het vlees dicht aan beide zijden, met de wortel, selder, en sjalot

n  Zet in een oven van 180°C gedurende een 8 tal minuten en houd het vlees daarna warm onder aluminiumfolie

n  Snij de lamskroontjes net voor het opdienen in partjes

n  Roer de bakresten uit de bakpan los

n  Voeg wat lamsbouillon toe

n  Doe de geraspte gember, het citroengras en tijm erbij en laat tot een vijfde inkoken

n  Zeef de saus

n  Roer er tenslotte enkele koude vlokjes solo toe zodat je een gebonden saus krijgt

n  Proef en voeg eventueel zout en peper toe

n  Hou warm

n  Afwerking

n  Schik de groentjes op het bord

n  Lepel er wat van de bieslookolie rond

n  Leg er een lepeltje artisjoktapenade naast

n  Maak een torentje van puree, leg er 2 partjes lamskroon op en giet de saus rond het torentje

n  Versier met rozemarijn

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen