Aardbeien-ricottataartje

Bereidingstijd : 15 minuten, wachten 60 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  12 harde macarons (kleine)

n  25 gr boter

n  1 vanillestokje

n  8 eetlepels rietsuiker

n  2 bakjes ricotta (à 250 g, verse kaas)

n  1 bakje verse basilicum (15 gr)

n  1 bakje aardbeien (250 gr)

n  keukenmachine

n  4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm), ingevet

 


Bereiding

n  Maal de koekjes fijn in de keukenmachine (u kunt ze ook gewikkeld in een theedoek fijn slaan met de achterkant van een opscheplepel)

n  Smelt de boter op laag vuur in een steelpan

n  Schep de koekkruimels er goed doorheen en verdeel ze over de taartvormpjes

n  Druk stevig aan met de achterkant van een lepel

n  Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en roer dit met de suiker door de ricotta

n  Snijd de helft van de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze door de ricotta

n  Verdeel de ricotta over de 4 taartbodems

n  Laat de taartjes minstens een uur in de koelkast opstijven

n  Halveer de aardbeien en beleg elk taartje met een ruime laag.

n  Garneer de taartjes met de rest van de basilicumblaadjes

 

 

 

Aardbeiengranita met limoen

Bereidingstijd : 10 minuten, wachten 120 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  2 bakjes aardbeien (à 250 gr)

n  2 limoenen

n  50 gr poedersuiker

n  1 eetlepel balsamicoazijn

n  staafmixer of keukenmachine

 


Bereiding

n  Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit

n  Houd 4 aardbeien apart voor de garnering

n  Pers 1 limoen uit, pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker met behulp van een staafmixer of keukenmachine

n  Roer de balsamicoazijn erdoor

n  Schep dit mengsel in een plastic bak en zet het 2 uur in de diepvries

n  Roer het mengsel elk half uur goed door met een vork

n  Snijd de overgebleven limoen in schijfjes

n  Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen

n  Lekker met briochebroodjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen