Franse slasoep

Bereidingstijd : 15 minuten

IngrediŽnten (2 pers)

n  Ĺkrop sla of 1 zakje gemengde sla uit de supermarkt

n  1 grote ajuin

n  1 liter bouillon

n  peper en zout

n  kruidenkaas (boursin)

 

Bereiding

n  Spoel de sla

n  Snij de sla en de ajuin in grove stukken

n  Bak de sla en de ajuin op in een beetje boter en voeg er de bouillon aan toe en laat alles een 5-tal minuten goed doorkoken

n  Mix de soep grondig en giet indien gewenst door een zeef

n  Kruid af met peper en zout

n  Mogelijkheid 1

n  doe een 3-tal lepels kruidenkaas bij de soep en roer goed om tot alle klontertjes verdwenen zijn

n  Mogelijkheid 2

n  Schep de soep in borden en leg in het midden van het bord een lepel kruidenkaas

n  Smakelijk!

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen