Pannenkoekjes met kiwi en gember

 

Ingrediënten (4 à 6 pers)

n  200 ml melk

n  1 klein stukje versgeraspte gember

n  6 kiwi's

n  20 gr gesmolten boter

n  250 gr zelfrijzende bloem

n  90 gr griessuiker

n  3 grote eieren (gesplitst)

n  arachideolie of maïsolie om te bakken

n  poedersuiker

 

pannenkoekjes met kiwi en gember.jpg

Bereiding

n  Mix de melk met de 3 kiwi's en de-gember

n  Meng de bloem en de griessuiker

n  Maak een beslag met de kiwimelk, de eierdooiers, de gesmolten boter, de sulker en de zelfrijzende bloem

n  Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het eiwit door het beslag

n  Laat het deeg nog een 5-tal minuten rusten alvorens de pannenkoeken te bakken

n  Schil en snijd 2 kiwi's in fijne plakjes van ½ cm

n  SchiI en snijd de overgebleven kiwi's in blokjes als garnituur

n  Verhit een koekenpan met een weinig olie en laat telkens een flinke eetlepel van het beslag in de pan lopen

n  Leg snel een schijfje kiwi in het midden van de beslagcirkels en laat de pannenkoeken mooi goudbruin bakken aan de onderzijde

n  Draai de pannenkoekjes om en bak ze goudbruin aan de andere zijde

n  Laat de pannenkoekjes uitde pan glijden en bestuif ze met wat poedersuiker

n  Dien meteen op met wat versgesneden kiwi

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen