Gebakken scampi’s met
een gratin van courgettes |
Bereidingstijd : 90 minuten
Ingrediënten
(8 pers) n
24 scampi’s n
50 gr Solo n
2 klontjes suiker n
50 cl sherryazijn n
500 ml Solo Delifine n
20 gr bieslook n
1 kg aardappelen n
2 courgettes n
200 gr blauwe kaas n
1 teentje knoflook, fijngehakt n
1 mespunt nootmuskaat n
peper en zout |
|
Bereiding
n
Pel de scampi’s en bak ze gaar in de Solo
n
Smelt de suiker in dezelfde pan (zonder de scampi’s) en laat ze lichtjes
karameliseren
n
Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken
n
Voeg 250 ml Solo Delifine toe en laat even inkoken
n
Meng de scampi’s in de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en
zout
n
Voor de gratin:
n snij de geschilde
aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal
n Breng 250 ml Solo Delifine aan de kook
n Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat,
knoflook, peper en zout toe
n Giet de saus over de aardappels en de courgette en zet
deze gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C
Tip
n
Hebt u niet zo veel tijd? Dan kunt u de gratin vervangen door een zuiderse
tagliatelle al dente!