Gebakken scampi’s met een gratin van courgettes

Bereidingstijd : 90 minuten

Ingrediënten (8 pers)

n  24 scampi’s

n  50 gr Solo

n  2 klontjes suiker

n  50 cl sherryazijn

n  500 ml Solo Delifine

n  20 gr bieslook

n  1 kg aardappelen

n  2 courgettes

n  200 gr blauwe kaas

n  1 teentje knoflook, fijngehakt

n  1 mespunt nootmuskaat

n  peper en zout

 

gebakken scampi

Bereiding

n  Pel de scampi’s en bak ze gaar in de Solo

n  Smelt de suiker in dezelfde pan (zonder de scampi’s) en laat ze lichtjes karameliseren

n  Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken

n  Voeg 250 ml Solo Delifine toe en laat even inkoken

n  Meng de scampi’s in de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en zout

n  Voor de gratin:

n  snij de geschilde aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal

n Breng 250 ml Solo Delifine aan de kook

n Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat, knoflook, peper en zout toe

n Giet de saus over de aardappels en de courgette en zet deze gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C

 

Tip

n  Hebt u niet zo veel tijd? Dan kunt u de gratin vervangen door een zuiderse tagliatelle al dente!

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen