Kervelveloutť

Bereiding : 40 minuten

IngrediŽnten (8 pers)

n  200 gr kervel

n  300 gr prei

n  300 gr bleekselder

n  300 gr uien

n  300 gr aardappelen

n  3 liter kippenbouillon

n  100 gr boter

n  3 eidooiers

n  3 dl room

n  kruidenboeket (peterselie, tijm en laurier, samengebonden met keukentouw)

n  peper en zout

 

libelle\kervelveloute.jpg

Bereiding soep

n  Pluk de blaadjes van 50 gr kervel en bewaar ze in koud water (voor de afwerking), hak de rest

n  Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken

n  Stoof de prei, ui en selder in de boter

n  Schenk er de bouillon bij

n  Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en de kervel aan toe

n  Laat 25 minuten zachtjes koken

n  Verwijder het kruidenboeket en mix de soep

n  Breng ze op smaak met peper en zout

n  Giet door een zeef en verwarm opnieuw

Bereiding Liaison

n  Klop de eidooiers luchtig met de room

n  Doe deze liaison bij de soep en roer tot er een binding ontstaat, maar laat de soep vooral niet meer koken!

n  Hak de apart gehouden kervel fijn en strooi die bij de soep

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen