Kervelvelouté |
Bereiding : 40 minuten
Ingrediënten
(8 pers) n
200 gr kervel n
300 gr prei n
300 gr bleekselder n
300 gr uien n
300 gr aardappelen n
3 liter
kippenbouillon n
100 gr boter n
3 eidooiers n
3 dl room n
kruidenboeket (peterselie,
tijm en laurier, samengebonden met keukentouw) n
peper en zout |
|
Bereiding
soep
n
Pluk de blaadjes van 50 gr kervel en bewaar ze
in koud water (voor de afwerking), hak de rest
n
Maak alle groenten schoon en snij ze in
stukken
n
Stoof de prei, ui en selder in de boter
n
Schenk er de bouillon bij
n
Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en
de kervel aan toe
n
Laat 25 minuten zachtjes koken
n
Verwijder het kruidenboeket en mix de soep
n
Breng ze op smaak met peper en zout
n
Giet door een zeef en verwarm opnieuw
Bereiding Liaison
n
Klop de eidooiers luchtig met de room
n
Doe deze liaison bij de soep en roer tot er
een binding ontstaat, maar laat de soep vooral niet meer koken!
n
Hak de apart gehouden kervel fijn en strooi
die bij de soep