Feestster met gebakken ananas

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 bollen vanille-ijs bourbon (Colruyt diepvries Davinia Royal)

n  ½ dl frambozencoulis (diepvries Ringis)

n  1 verse ananas

n  het sap van 1 sinaasappel

n  1 dl crème anglaise (ridélice)

n  1 dl room

n  3 eetlepels cointreau

n  1 eetlepel suiker

n  1 plantje munt

 

..\Afbeelding.jpg

Bereiding

n  Schil de ananas en snij in schijven van 2 cm dik

n  Verwijder de harde kern van elke schijf

n  Rits de blaadjes van het muntplantje

n  Bewaar er alvast 4 voor de afwerking

n  Laat de frambozencoulis ontdooien

n  Leg de ananasschijven naast elkaar in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof

n  Bak ze gedurende 1 minuut langs beide kanten

n  Voeg de cointreau toe met het sap van de sinaasappel en de suiker

n  Laat al het vocht verdampen

n  Mix de room met de muntblaadjes tot een gladde saus

n  Lepel de crème anglaise in het midden van het bord ter grootte van de schijf ananas

n  Op 1 cm van deze cirkel maakt U hierrond een nieuwe cirkel met de framozencoulis

n  Trek strepen van het midden van het bord naar de buitenkant toe

n  Vorm zo een ster

n  Plaats de schijf ananas op de crème anglaise

n  Leg een bol vanille-ijs bourbon in het midden en versier met een blaadje munt en beetje muntroom

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen