Gesmolten geitenkaasje en appelmousseline met saffraan |
Bereidingstijd :
Ingrediënten
(4 pers) n 2 granny smith appels n 50 gr boter n 4 eetlepels
acaciahoning n mespunt saffraan n 1 eetlepel
fijngehakte rozemarijn n 4 harde
geitenkaasjes (b.v. Crottin
de Chavignol) n handvol waterkers n zwarte peper en zout |
|
Bereiding
n Schil de appels en snij ze in stukken
n Smelt de boter in een pan en stoof de appels met 1
eetlepel acaciahoning en de saffraan gaar
n Mix de appels fijn en duw eventueel door een fijne zeef
voor een extra glad resultaat
n Laat afkoelen tot lauw
n Verwarm de rest van de honing licht en meng met de
rozemarijn
n Kruid met peper en zout
n Wentel de geitenkaasjes in de gearomatiseerde honing en
bak ze 15 minuten op 200°C
n Haal de geitenkaasjes uit de oven als ze lekker smeuïg
zijn (de korst zal van de kaas afglijden, dit is volkomen normaal)
n Leg de geitenkaasjes op borden, lepel er de
appelmousseline rond of naast en werk af met enkele plukjes waterkers
n Serveer meteen