Gesmolten geitenkaasje en appelmousseline met saffraan

Bereidingstijd :

Ingrediënten (4 pers)

n   2 granny smith appels

n   50 gr boter

n   4 eetlepels acaciahoning

n   mespunt saffraan

n   1 eetlepel fijngehakte rozemarijn

n   4 harde geitenkaasjes (b.v. Crottin de Chavignol)

n   handvol waterkers

n   zwarte peper en zout

 

Bereiding

n   Schil de appels en snij ze in stukken

n   Smelt de boter in een pan en stoof de appels met 1 eetlepel acaciahoning en de saffraan gaar

n   Mix de appels fijn en duw eventueel door een fijne zeef voor een extra glad resultaat

n   Laat afkoelen tot lauw

n   Verwarm de rest van de honing licht en meng met de rozemarijn

n   Kruid met peper en zout

n   Wentel de geitenkaasjes in de gearomatiseerde honing en bak ze 15 minuten op 200°C

n   Haal de geitenkaasjes uit de oven als ze lekker smeuïg zijn (de korst zal van de kaas afglijden, dit is volkomen normaal)

n   Leg de geitenkaasjes op borden, lepel er de appelmousseline rond of naast en werk af met enkele plukjes waterkers

n   Serveer meteen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen