Thema ‘De appel’

Bereidingstijd :

Ingrediënten (4 pers)

n   135 gr appelen

n   1 onbehandelde sinaasappel

n   75 gr sinaasappelsap

Ingrediënten voor de sorbet

n   500 gr sap van appelen

n   25 gr limoensap

n   50 gr suiker

Ingrediënten voor het krokantje

n   150 gr sap van appelen

n   2 gr suiker

Ingrediënten voor de crumble

n   175 gr hazelnoten

n   175 gr bloem

n   200 gr bloemsuiker

n   5 gr zout

n   200 gr boter

n   enkele muntblaadjes

 

Bereiding

n   Boen de appelen schoon, haal het klokhuis eruit en snijd ze in fijne plakjes

n   Rasp de schil van de sinaasappel en meng deze zeste met het sap

n   Leg de appelen 2 uur in de sinaasappelmarinade

Bereiding sorbet

n   Mix het appel- en limoensap met de suiker

n   Laat het opstijven in de ijs- of sorbetmachine

Bereiding krokantje

n   Verwarm het appelsap met de suiker en laat het mengsel wat karameliseren

n   Strijk het dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het krokant worden in een oven op 70°C

n   Laat afkoelen en bleek in kleinere stukken

Bereiding crumble

n   Maal voor de crumble de hazelnoten fijn en zeef ze met de bloem, de bloemsuiker en het zout.

n   Meng ze met de zachte boter en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden

Afwerking

n   Haal de appelen uit de marinade en serveer ze met de crumble, bolletjes sorbet en een krokantje

n   Werk af met enkele muntblaadjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen