Gebakken foie gras op een
bedje van gestoofd witloof en selder met een saus van bruine suiker en honing |
Bereidingstijd :
Ingrediënten
(4 pers) n
± 200 gr verse foie
gras n
8 witloof stronken n
4 stengels witte selder n
bruine suiker n
frambozen azijn n
een flesje kriekbier n
peper en zout n
nootmuskaat n
honing |
|
Bereiding
n
Snijd het witloof en de selder grof en stoof
ze samen aan, in wat roomboter
n
Laat even garen
n
Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en wat
honing
n
Laat de bruine suiker met wat water smelten,
tot de suiker een beetje karamelliseert
n
Blus met wat frambozenazijn en kriekbier en
laat inkoken
n
Bind de saus dan volgens de gewenste dikte
n
Bak de stukken foi
gras in een hete pan zonder vetstof, 1 minuut langs elke kant
n
Maak op een bord een bedje van de groenten en
schik er de gebakken foie gras op
n
Dresseer de saus er langs