Gebakken foie gras op een bedje van gestoofd witloof en selder met een saus van bruine suiker en honing

Bereidingstijd :

Ingrediënten (4 pers)

n   ± 200 gr verse foie gras

n   8 witloof stronken

n   4 stengels witte selder

n   bruine suiker

n   frambozen azijn

n   een flesje kriekbier

n   peper en zout

n   nootmuskaat

n   honing

 

Bereiding

n   Snijd het witloof en de selder grof en stoof ze samen aan, in wat roomboter

n   Laat even garen

n   Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en wat honing

n   Laat de bruine suiker met wat water smelten, tot de suiker een beetje karamelliseert

n   Blus met wat frambozenazijn en kriekbier en laat inkoken

n   Bind de saus dan volgens de gewenste dikte

n   Bak de stukken foi gras in een hete pan zonder vetstof, 1 minuut langs elke kant

n   Maak op een bord een bedje van de groenten en schik er de gebakken foie gras op

n   Dresseer de saus er langs

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen