Knolselderijsoep met kaas en noten

Bereidingstijd : ± 25 minuten

Ingrediėnten (4 pers)

n   6 dl groente- of kruidenbouillon(van tablet)

n   1 kleine knolselderij, ± 350 gr, geschild, in blokjes

n   2 aardappelen, ± 150 gr, geschild,in blokjes

n   300 ml melk

n   zout en versgemalen peper

n   1 eetlepel verse bladselderij, gehakt

n   50 gr walnoten, gehakt

n   75 gr belegen kaas, grof geraspt of in kleine blokjes

 

Bereiding

n   Verwarm de bouillon en kook hierin de knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar

n   Pureer de soep, voeg de melk toe en breng de soep tijdens roeren aan de kook

n   Voeg vlak voor het serveren zout, peper, bladselderij, noten en kaas toe

 

Tip

n   Vervang knolselderij eens door courgette

n   Neem in plaats van bladselderij bieslook of peterselie

 

Voedingswaarde per persoon

n   260 kcal    17 gr koolhydraten    12 gr eiwit   16 gr vet

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen