Knolselderijsoep met kaas en noten |
Bereidingstijd : ± 25 minuten
Ingrediėnten
(4 pers) n
6 dl groente- of kruidenbouillon(van tablet) n
1 kleine knolselderij, ± 350 gr, geschild,
in blokjes n
2 aardappelen, ± 150 gr, geschild,in blokjes n
300 ml melk n
zout en versgemalen peper n
1 eetlepel verse bladselderij, gehakt n
50 gr walnoten, gehakt n
75 gr belegen kaas, grof geraspt of in
kleine blokjes |
|
Bereiding
n
Verwarm de bouillon en kook hierin de
knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar
n
Pureer de soep, voeg de melk toe en breng de
soep tijdens roeren aan de kook
n
Voeg vlak voor het serveren zout, peper,
bladselderij, noten en kaas toe
Tip
n
Vervang knolselderij eens door courgette
n
Neem in plaats van bladselderij bieslook of
peterselie
Voedingswaarde per persoon
n
260 kcal
17 gr koolhydraten 12 gr
eiwit 16 gr vet