Hertenkalffilet met knolselderpuree en een torentje van witloof, appeltjes en
bloedworst |
Bereidingstijd : Minder dan 2 uur
Ingrediënten
(4 pers) n
800 gr hertenkalffilet
(4 stukken van 200 gr) n
4 dikke stukken witloof n
4 grote schijven bloedworst n
2 stoofappelen n
1 ajuin n
800gr knolselder n
800gr aardappelen n
peper en zout n
olijfolie n
bokaaltje wildfond n
nootmuskaat n
kaneel n
suiker n
boter n
rode wijn (zelfde kwaliteit als de
begeleidende wijnkeuze) |
|
Bereiding
n
Schil de aardappelen en de knolselder en snijd
in blokjes, kruid en kook alles tezamen
n
Als ze gaar zijn, op smaak brengen met
nootmuskaat, een klontje boter toevoegen en pureren
n
Spuit in vuurvaste kommetjes en warm op onder
de grill juist voor het serveren
n
Snijd het witloof in stukken, kruid en stoof
n
Schil de appelen en snijd ze in blokjes
n
Voeg kaneel en suiker toe en laat karameliseren in een pannetje met een beetje boter
n
Bak de bloedworst aan op een zacht vuurtje
n
Kruid het vlees met olijfolie, peper en zout
en grill het gedurende een 6-tal minuten, dit naargelang de dikte van het vlees
en het gewenste bakresultaat. Hertenkalf is op zijn best rosé
n
Tijdens het grillen dresseer je een bord met
witloof in een ring, bloedworst schijfjes er bovenop en werk af met gekarameliseerde appeltjes
n
Haal de ring eraf
n
Maak een saus op basis van een wildfond,
gesnipperde ajuin en wijn
n
Laat inkoken en werk af met een klontje boter
n
Dresseer de saus op het bord en werk af met de
stukken hertenkalf